Waarom alleen popcorn eten tijdens een film als je het elke dag als snack kunt eten? Deze popcorn repen zijn gemaakt met onder andere chocolade en zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje. Het zal je zoete trek stillen en je craving naar popcorn én chocolade gelijk ook de weg uit helpen. Je kan gelijk een hele batch maken voor de hele week voor jezelf of voor anderen in je omgeving. Die zullen je vast heel dankbaar zijn met deze lekkere treat! Bovendien zijn deze popcorn repen rijk aan mineralen en vitamines van de vijgen en rauwe cacao. Gezond popcorn eten. You’re welcome.

Bereiding popcorn repen:

  1. Doe de vijgen in een kommetje met een laagje water. Laat minstens 1 uur weken.
  2. Vet een bakblik (breedte: 20 cm) in en bekleed met bakpapier.
  3. Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de pofmais en snufje zout toe aan de pan.
  4. Wacht tot alles gepoft is en je niks meer hoort. Schud de pan regelmatig zodat niks aanbrandt.
  5. Pak vervolgens een ander pannetje en warm deze op op laag vuur. Smelt de cacao boter en ahornsiroop hierin. Blijf roeren tot een glad geheel ontstaat.
  6. Laat de vijgen uitlekken en prak ze fijn. Smelt ondertussen de amandelboter in een ander pannetje.
  7. Roer de vijgen door de amandelboter, samen met de helft van de (geplette) pistachenoten.
  8. Verplaats de popcorn naar een grote kom en haal alle niet gepofte mais eruit. Giet de chocolade- en vijgenmengsel langzaam bij de popcorn. Roer goed door.
  9. Lepel de hele mix in de bakvorm en gebruik de achterkant van een lepel om het glad te strijken. Verveel de rest van de pistachenoten over de bovenkant en druk zachtjes aan.
  10. Laat vervolgens voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Snijd ze in repen en je popcorn repen zijn klaar, smullen maar!

Lees ook:

Eiwitrijke koekjes met havermout, pindakaas en pure chocolade

Healthy noten repen voor meer energie!

Oreo pancakes, het perfecte zoete ontbijt! (vegan)