Je zou het misschien niet zeggen, maar Oreo’s zijn hartstikke vegan. Het gaat dan wel om de originele Oreo’s. Daarom is dit het perfecte ingrediënt voor een heerlijke vegan taart. En geloof ons, deze vegan Oreo taart is heaven.
Bereidingswijze vegan Oreo taart
- Doe de cashewnoten in een schaaltje en laat deze minimaal vier uur in de week staan.
- Pak nu één rol Oreo’s en scheid de koekjes van de witte crème. Dit kan je het beste doen met een dun mesje.
- Doe nu de dadels en de lege koekjes in een keukenmachine tot het een mooi glad mengsel is. Hierna voeg je 1 eetlepel kokosolie toe en laat je de keukenmachine nog even kort draaien.
- Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Verveel vervolgens het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt over de bodem en druk deze goed aan.
- Verwarm nu de pure chocolade au bain marie. Zodra dit is gesmolten verdeel je de helft van de gesmolten chocolade dit over de taartbodem. Vervolgens zet je de bodem in de koelkast.
- Gebruik nu de tweede rol van de Oreo’s en doe precies hetzelfde als wat je met de eerste rol hebt gedaan.
- Doe de ahornsiroop, vanille-extract, cashewnoten, citroensap, de witte Oreo crème, kokosmelk en amandelmelk in de keukenmachine en laat weer draaien tot er een glad mengsel ontstaat. Hierna voeg je weer een eetlepel kokosolie toe.
- Gebruik nu vijf Oreo koekjes om te verkruimelen en meng deze met een spatel door het mengsel.
- Giet nu het mengsel over je eerder gemaakte bodem heen en strijk het mooi glad.
- Verdeel nu de overgebleven gesmolten chocolade over de taart.
- Van de overgebleven Oreo’s verkruimel je er één over de taart. De overige koekjes die druk je in de taart als decoratie.
- Laat de taart nu minstens vier uur in de koelkast staan. Hierna is het volop genieten!
Was deze taart één groot succes? Probeer dan ook deze heerlijke vegan Snickers taart!