Zin in iets anders dan een standaard boterham met kaas? Deze Libanese falafel wrap is alles wat je nodig hebt voor een warme, vullende lunch deze winter. Met een vleugje uit het Midden-Oosten en heerlijke kruiden kan jij elke middag aan. Dit is hoe je de Libanese falafel wrap mét zelfgemaakte tzatziki saus kan maken.
Falafel is altijd een goed idee. Gemaakt van kikkererwten, bevatten falafelballetjes veel eiwitten, ijzer en andere goede voedingsstoffen. Door de falafel met een klein scheutje olijfolie te bakken bevat het minder vet dan als je ze zou frituren, en zo blijft je lunch lekker gezond. En wist je dat je falafel ook makkelijk zelf kunt maken?
Bereidingswijze
- Maak de basis voor de saus door de Griekse yoghurt in een kommetje glad te roeren.
- Vervolgens snijdt je de peterselie en munt fijn en voeg je deze toe aan de yoghurt. Roer deze goed door.
- Snijdt de komkommer en de tomaat voor de wrap in blokjes.
- Maak ook de peterselie en de munt fijn.
- Verwarm een bakpan met een scheutje olijfolie. Bak de falafel voor zo’n 3 minuten totdat de buitenkant goudbruin is.
- Je kan de flatbread vers eten, maar je kan er ook voor kiezen om deze kort te grillen. Verwarm deze zo’n 30 minuten aan elke kant zodat het flatbread lekker knapperig is.
- Leg de flatbread open neer. Voeg hier de saus aan toe en smeer deze uit over de wrap.
- Doe vervolgens de falafelballetjes op het flatbread en voeg hier de gesneden tomaat, komkommer en rode kool aan toe.
- Strooi de peterselie en de munt over de wrap.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Rol de wrap dicht en eetsmakelijk!