Snel, makkelijk te maken, verrukkelijk en ook nog eens gezond! Dit recept voor malse kipfilet met pesto en linzen heb je af in een handomdraai. Genoeg om vier personen te voorzien van een heerlijke maaltijd vol gezonde voedingsstoffen!
Bereidingswijze
- Kook de linzen in een pannetje kokend water (ongeveer 12-14 minuten). Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water zodat het afkoelt. Giet het vervolgens weer af.
- Verwarm 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, bak hier in de kipfilets 4 minuten aan elke kant. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de kip vervolgens nog 5 minuten rusten met de deksel er op.
- Doe ondertussen de overgebleven olie in een klein pannetje op middelhoog vuur. Bak hierin de gesneden sjalotjes, ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Doe hier de linzen en de paprika bij.
- Haal het pannetje van het vuur en roer er de peterselie en wat zout en peper door heen.
- Verdeel de het linzen mengsel over 4 borden en bedek ze met de stukjes malse kipfilet. Lepel er als laatste de pesto over heen en eet smakelijk!
Tip: Dit recept is nog lekkerder wanneer je de pesto zelf maakt! Zo maak je zelf de lekkerste pesto.