Kan jouw weerstand wel een boost gebruiken? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou. Deze vitaminebom is niet alleen gezond, maar ook nog eens hartstikke lekker. Een ovenschotel met zalm is misschien wel een verrassing, maar zeker het proberen waard!
Bereidingswijze ovenschotel met zalm
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Snijd de prei en uien in ringetjes en de champignons in plakjes.
- Doe de room in een kommetje, voeg wat peper en zout toe en roer goed.
- Zet een pannetje water op en laat het koken. Hier kook je de aardappels in. Wanneer deze klaar zijn snijd je deze in tweeën.
- Pak nu een pannetje en doe hier de prei en spinazie in. Bak deze kort.
- Gebruik wat boter om de ovenschaal in te vetten. Hierna voeg je de prei, spinazie, uit aardappels en champignons toe.
- Giet het room mengsel er overheen en zet nu voor zo’n 20 minuten in de oven.
- Terwijl je wacht smelt je de boter in een pannetje. Hieraan voeg je vervolgens de bloem en de melk toe. Roer goed zodat het een glad mengsel is en laat even koken.
- Als de ovenschaal uit de oven kan is het tijd om de zalm toe te voegen. Verdeel dit goed over de ovenschaal.
- Hierna giet je de saus eroverheen en strooi je de kaas over de ovenschotel.
- Zet de ovenschaal nu nog eens 20 minuten in de oven.
Tijd om te smullen!
Ben jij gek op zalm? Probeer dan ook eens deze sushi donuts met zalm. Ze zien er hartstikke feestelijk uit en smaken heerlijk!