De Thaise keuken heeft een variatie aan heerlijke en frisse gerechten. Ook deze heerlijke Thaise kip salade met satésaus is hoog in proteïne én zit vol met smaak. Door de groenten zit de salade vol met vitaminen en is het een supergezonde en snelle optie voor avondeten. Lees hier hoe je de kip salade maakt.


Bereidingswijze

  1. Vul een pan met water tot het kookt. Zodra het water kookt, kan je de mie in de pan doen. Laat de mie 2 minuten koken. Giet het daarna af.
  2. Snijdt de kipfilet in stukjes. Zet ondertussen een pan op het vuur en verhit met olijfolie.
  3. Bak de stukjes kipfilet voor zo’n 10 minuten totdat de kip goudbruin is.
  4. Doe de mie en de kip in een kom.
  5. Snijdt de komkommer in schijfjes en voeg toe aan de kom.
  6. Rasp de wortel en leg de wortelrasp in de kom.
  7. Snijdt de paprika in reepjes en plaats het in de kom.
  8. Voeg de taugé toe.
  9. Besprenkel de kip, mie en groenten met limoensap en sojasaus.
  10. Doe de pindasaus erbij en voeg een paar blaadjes koriander toe en je kip salade is klaar.

Eet smakelijk!

Lees ook

Recept: Thaise kip salade met satésaus

Salade Niçoise - maar dan vegetarisch!

Recept: Thaise kip salade met satésaus

Lekkere wrap met krokante kip en avocado

Recept: Thaise kip salade met satésaus

Herfstige salade met geitenkaas, pompoen en walnoten