Als vegan zal je chocoladetaarten vaak over moeten slaan. En dat is nou zonde, want wie is hier nou niet gek op? Gelukkig is er voor bijna alles een alternatief en dus ook voor de chocoladetaart. Dit recept van de Amsterdamse vegan bakker Willem-Pie Bakery is namelijk alles wat je als vegan nodig hebt: een vegan Snickers taart.
Bereidingswijze vegan Snickers taart
De taart is opgedeeld in verschillende lagen. Ga dus laag voor laag aan de slag. Het is even een klus, maar dan heb je ook wat.
1e laag: Brownie bodem
- Pak een springvorm en bekleed deze met bakpapier. De randen vet je in met olie of bakspray.
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Meng de boekweit- en amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en het zout goed door elkaar.
- Meng ook de sojamelk en de zonnebloemolie door elkaar.
- Pak nu de banaan en prak deze goed. Ook kan je een keukenmachine of staafmixer gebruiken. Vervolgens meng je deze met de sojamelk en zonnebloemolie.
- Voeg nu het droge en natte mengsel bij elkaar en meng het goed elkaar.
- Verdeel nu je beslag over de springvorm. Bak voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Wanneer de bodem in de oven staat kan je vast door met de volgende lagen. Wanneer de bodem klaar is zet je deze na afkoelen in de vriezer.
2e laag: Chocolademousse
- Pak twee pannen en smelt de chocolade au bain-marie
- Meng nu de overige ingrediënten voor deze laag met een keukenmachine.
- Voeg hierna ook de gesmolten chocolade toe en meng opnieuw.
- Wanneer je chocolademousse klaar is zet je deze in de koelkast.
3e laag: Pinda karamel
- Doe de sojamelk en cashewnoten in een keukenmachine en meng het tot er een volledig glad mengsel ontstaat.
- Voeg nu ook de pindakaas, dadels en het zout toe en draai tot er een karamel ontstaat. Hierna zet je dit in de koelkast.
- Pak nu weer je browniebodem erbij. De randen van de springvorm vet je opnieuw goed in en plak er een strook bakpapier tegenaan.
- Verdeel nu de mousse over de bodem en zet weer voor minimaal een uur in de vriezer.
- Na dit uur verdeel je ook de pinda karamel over de taart heen. Het begint nu al te lijken op een vegan Snickers taart. Zet de taart nog voor zo’n 30 minuten in de vriezer.
Bovenste laag: Pure chocolade ganache
- Pak een steelpannetje en verhit de kokosmelk.
- Wanneer de kokosmelk bijna kookt haal je de pan van het vuur en meng je de chocoladestukjes er doorheen. Blijf roeren tot er een gladde chocolade genache ontstaat.
- Verdeel nu de genache over de taart als bovenste laag.
- Strooi er nog wat geroosterde pinda’s overheen en je vegan Snickers taart is klaar!
Genieten maar!