Truffel is zo’n wonderingredient wat eigenlijk overal lekker in is. Heerlijk in pasta’s, als truffelmayonaise en wat dacht je van truffelbrie! Wij zijn er allemaal gek op. Haal de Italiaanse sferen in huis met dit recept voor een heerlijke smeuïge truffelrisotto met paddenstoelen. Dat wordt genieten!
Bereidingswijze truffelrisotto
- Verhit de boter in een diepe pan met een dikke bodem.
- Als de boter gesmolten is, fruit dan de ui. Voeg de knoflook toe wanneer de ui glazig is geworden.
- Voeg de rijst toe en bak de korrels mee tot ze glazig zijn.
- Giet de wijn over de glazig geworden korrels. Laat de wijn helemaal oplossen.
- Zorg ondertussen dat je een pan water aan de kook brengt. Maak hier de bouillon in klaar.
- Voeg elke keer met een pollepel bouillon aan de rijst toe. Het is tijd om opnieuw bouillon toe te voegen als je een de risotto aan de kant kunt schuiven, je de bodem kunt blijven zien en het dus niet naar elkaar toe glijdt.
- Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de gemengde paddenstoelen hierin.
- Is je rijst gaar? Dan is het tijd om de truffeltapenade toe te voegen.
- Schep de paddenstoelen door de risotto heen.
- Strooi de parmezaanse kaas eroverheen en roer dit ook door de risotto. Bewaar een beetje om het gerecht mee te garneren.
- Maak de borden op met wat parmezaanse kaas en peterselie bovenop en serveer direct.
Eet smakelijk!
Ook zo gek op truffel? Wij maakten al eens deze vegan pasta met truffel, om je vingers bij af te likken! Of probeer dit originele Mac ’n Cheese recept, gemaakt met Gnocchi en truffel.