Wie houdt er niet van? Oud-Hollandse stoofpeertjes met de koude dagen klinkt als muziek in de oren. Stoofperen worden voornamelijk gebruikt bij het avondeten, maar het is ook heel lekker in combinatie met een dessertje. Hier vind je een heerlijk recept van rijstpudding met stoofperen.
Bereidingswijze:
- Schil de peren en snij het klokhuis er van onder uit.
- Zet kokend water op en doe de peertjes erin.
- Voeg vervolgens het kaneelstokje, de kruidnagelen, sinaasappelschil en de cranberrysap toe en laat zo’n 1,5 gaar koken. Je kan eventueel ook rode wijn gebruiken in plaats van cranberrysap.
- Doe de rijst, melk en vanille in een pan en laat al roerend koken. Blijf dit zo’n 20 minuten doen.
- Strooi het amandelschaafsel in een koekenpan en wacht tot het goudbruin is.
- Snijd de stoofperen doormidden en verdeel deze samen met de pudding.
- Voeg nu een snufje kaneel toe, het geroosterde amandelschaafsel en natuurlijk de Maple Syrup.
Eet smakelijk!