Risotto uit een pakje wordt verleden tijd met dit hemelse recept. Het klinkt namelijk altijd heel erg moeilijk om een goede risotto te maken, maar dit recept bewijst dat het best meevalt. Het kost misschien wel wat geduld en aandacht, maar dan heb je ook wat!

Bereiding

  1. Snijd de onderkanten van de asperges en snijd ze in stukjes van 2,5 cm. Snijd de courgettes over de lengte in vieren en snijd ze ook in stukjes van 2,5 cm.
  2. Dop de tuinbonen en erwten. Pel de rode ui en hak heel fijn.
  3. Blancheer* de helft van de groentes in ruim water met zout en zet even apart.
  4. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  5. Verwarm de olijfolie in een grote pan, liefst een met een zware bodem en laat de ui hierin in ca. 8 minuten glazig worden. Voeg de rijst aan de ui toe en roer alles zo’n 2 minuten totdat alle rijstkorrels mooi glanzen.
  6. Giet nu de hete bouillon erbij tot de rijst onderstaat. Zodra de bouillon bijna opgenomen is door de rijst voeg je er weer bouillon aan toe.
  7. Na 10 minuten kunnen de rauwe groentes erbij en de laatste kippenbouillon en eventueel peper en zout.
  8. Kook nog ongeveer 5 minuten.
  9. Roer als laatste de geblancheerde groenten, vermout, boter en kaas erdoor. Niet te lang roeren want dan verpest je de structuur van de risotto (deze moet romig en dik vloeibaar zijn)
  10. Serveer met extra Parmezaanse kaas.

Buon appetito!

*Blancheren: is een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken.