Lekkere, gezonde én vegan recepten hoeven niet perse heel moeilijk te zijn. Er zijn namelijk een heel aantal standaard recepten op een makkelijke manier vegetarisch of veganistisch te maken. Neem bijvoorbeeld deze mango curry. Het enige verschil met een normale curry is dat er inplaats van kip of garnalen, mango is toegevoegd. Heel erg moeilijk is het dus eigenlijk niet om wat vaker plantaardig te eten. Wist je trouwens dat je met één dag geen vlees eten, evenveel water bespaart, als een maand lang (!) niet douchen?
Check ook deze vegan recepten voor lunch
Bereiding mango curry
- Snijd alle groentes in blokjes.
- Pak een middelgrote soeppan en verhit daarin de kokosolie op een middelhoog vuur.
- Doe de ui erin en bak deze ongeveer 3 minuten al roerend, tot hij licht goudgeel is.
- Voeg vervolgens de boontjes, courgette en paprika toe en bak deze ongeveer 2 a 3 minuten.
- Voeg de knoflook, gember en currypasta* toe en bak nog een half minuutjes.
- Hierna voeg je de sojasaus, kokosmelk en de groentebouillon erbij en breng je alles zachtjes aan de kook.
- Is alles aan het sudderen, dan doe je de mango (en eventueel de tofu) erbij.
- Zet een tweede pan met water op het vuur en bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Zet het vuur van de curry laag en laat alles nog 5 a 8 minuten pruttelen, tot de mango zo gaar is dat hij uit elkaar valt.
- Zodra de mango gaar is, zet je het vuur uit en doe je als laatste nog een klein beetje limoensap erdoorheen.
- Eet de rijst en mango curry samen.
Eet smakelijk!
*Rode curry pasta: te verkrijgen in de supermarkt, in de buurt van de kokosmelk en exotische etenswaren. Controleer voor de zekerheid even op de achterkant of deze vegan is.