Wie dacht ook dat het maken van risotto moeilijk was? Nou, het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik maakte afgelopen weekend mijn eerste risotto en zolang je een beetje geduld hebt, kan het niet mis gaan. Deze overheerlijk simpele vegetarische risotto serveren we met champignons en groene asperges. Ook lekker om dit koolhydraatarme vispannetje met zalmfilet uit de oven ernaast te serveren om het helemaal af te maken!
Bereiding simpele vegetarische risotto
- Doe de pot bouillon in een pan, als het goed is dien je de pot nog 3 keer te vullen met water. Voeg dit water dus toe aan de pan en breng het aan de kook
- Snijd de ui en de champignons en leg deze even aan de kant
- Pak een koekenpan en doe hierin de olie (1 eetlepel), gesneden ui en pers de knoflook uit. Bak dit voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur
- Voeg na 2 mintuten de champignons toe en bak nogmaals voor 2 minuten
- Voeg na de 3 minuten bakken de risotto rijst toe en bak het geheel nog voor 4 minuten op middelhoog vuur
- Wanneer de bouillon kookt, zet je het vuur lager en begin je met het vocht overscheppen in de pan met risotto
- Begin met 2 soeplepels en schenk bij wanneer het vocht ingekookt is, herhaal dit voor ongeveer 20 minuten. Als het goed is dan alle bouillon overgeschept in de pan met risotto
- Pak ondertussen een andere pan met een eetlepel olie en bak hierin de asperges op heel laag vuur, schep ze met regelmaat om. Bak voor ongeveer 6 minuten op laag vuur en bestrooi met wat peper en zout
- Is al het vocht in de risotto opgelost? Haal de pan dan van het vuur en voeg de kaas toe, meng het geheel door elkaar
- Serveer door een portie risotto op het bord te scheppen en de asperges hier mooi overheen te leggen
Enjoy!
Tip: Serveer je de risotto met een visje? Dan is het heerlijk om er een schijfje limoen bij te serveren en deze over de risotto en de vis uit te sprenkelen.