We eten maar al te graag groene asperges. Ik persoonlijk zelfs liever dan de normale ‘witte’ asperge. Dat komt doordat het zo lekker knapperig blijft wanneer je hem goed klaarmaakt en daarnaast erg veel goede vitamines bevat. Deze groenten is te combineren met verschrikkelijk veel andere voedingsmiddelen en is daarnaast zowel warm als koud lekker!
Bereiding salade met groene asperges
- Pak een pan en doe hier de eetlepel kokosolie in
- Leg de groene asperges naast elkaar in de pan en bestrooi met wat peper en zout
- Zet het vuur op zijn aller laagste en schud de asperges elke 10 seconden even door elkaar. Bak in totaal 6 minuten en blijf tussendoor schudden met de pan
- Doe de sla in een grote kom en voeg de rozijnen, noten, peper en zout toe. Naar wens kun je de noten eerst nog even fijn hakken
- Knijp de limoen uit boven de kom en voeg de chili vlokken en schud het geheel door elkaar. Voeg naar wens de 2 eetlepels soya yoghurt toe
- Verdeel de sla over twee borden en verdeel ook de groene asperges
- Strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de borden
Smakelijk eten!