Één van de lekkerste gerechten die er bestaat, als je het ons vraagt. Ratatouille. Je kunt het eten met brood, pasta, rijst, aardappels, als hoofdgerecht of als bijgerecht, warm of koud, kortom, het is altijd een top idee. Het is trouwens ook geen probleem als je iets teveel hebt gemaakt, vaak is hij eigenlijk het lekkerste de volgende dag! Ratatouille ken je misschien wel van de tekenfilm, daar word hij prachtig gemaakt. Je kunt zelf weten of je er veel moeite in wilt steken, of hem net als ons, simpel maar lekker maakt!
Bereiding ratatouille:
- Snijd de aubergine, courgette en de paprika’s in grove stukken
- Verhit een grote braadpan of wok met wat olie en bak de groenten hier in
- Blijf omscheppen zodat de groenten gelijk matig bruin worden
- Snijd tussendoor de tomaten in vier stukken
- Schep het vruchtenvlees eruit en snijd dan de tomaten in grove stukken
- Daarna schep je een eetlepel tomatenpuree in de pan en bak dit 2 minuten mee samen met de stukken tomaat
- Schep dan alle groenten in een schaal
- Snijd daarna de ui in ringen en de knoflook in reepjes
- Bak de ui en knoflook in een wokpan met wat olie
- Schenk dan de rode wijnazijn en een scheutje water ebij
- Roer er daarna 1 tl rietsuiker doorheen en laat dit zachtjes 1 minuut pruttelen
- Schep daarna de groenten er weer doorheen
- Meng dit goed door elkaar zodat alle groenten bedenkt zijn met een laagje
- Hak dan de basilicumblaadjes grof en schep deze hierdoor heen
- Laat de ratatouille nog 10 minuutjes stomen met de deksel op de pan
- Schenk er nog wat water bij als het te droog is
- Breng hem als laatste op smaak met wat zout en peper
Tip: Bewaar de restjes in de koelkast! De volgende dag zijn de smaken nog intenser!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Vegetarisch hapje: Knoflook champignons
Deze vegetarische Moussaka is nét zo lekker als het traditionele recept
Koolhydraatarm: Heerlijke verse ratatouille