Met dit eenvoudige recept zet jij een pan lekkere, zelfgemaakte courgette soep op tafel. Veel gezonder dan soep in blik uit de winkel, en als je het ons vraagt ook een stuk lekkerder! Bovendien is er niets zo gezellig als een pruttelende soeppan op het vuur. Perfect voor een regenachtige dag. Deze courgette soep is helemaal geschikt als comfort food voor wie het graag gezond houdt. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Lees dan vooral verder!
Bereiding vegan courgette soep
- Hak de ui in stukjes.
- Plet de knoflook met de zijkant van je mes, en snijd in fijne reepjes.
- Snijd dan de courgette in blokjes.
- Schil vervolgens de pastinaak en snijd in schijfjes.
- Snijd de wortel en de paprika in schijfjes, of dunne reepjes.
- Laat de aardappel ongeschild, maar spoel ‘m grondig. Rasp de aardappel.
- Breng water aan de kook in een waterkoker.
- Doe een eetlepel olijfolie in een soep pot.
- Bak de ui in de soep pot samen met de knoflook lichtbruin.
- Voeg vervolgens de aardappel toe en laat een minuutje doorbakken. Roer goed.
- Doe nu de rest van de groenten samen met de komijn en het curry poeder in de pot en bak een minuut of twee, terwijl je goed blijft roeren.
- Voeg het kokende water toe en doe er onmiddellijk het bouillonblokje in.
- Laat de courgette soep een halfuurtje koken.
- Mix dan het geheel.
- Lekker met room (voor de niet-vegans), roggebrood en verse bieslook!
- Restjes van deze courgette soep bewaar je drie tot vier dagen in de koelkast, of nog veel langer in de diepvries. Er van uitgaande dat er wat overblijft natuurlijk!