Na deze vegan variant op het klassieke kip-kerrie recept zul je nooit meer anders willen. Dit is zo’n typisch vegan recept, waarbij je gasten niet zullen merken dat de kip die ze proeven helemaal geen kip is. Verbaas al je tafelgenoten door pas aan het einde van de maaltijd te vertellen dat de kip kerrie die ze zojuist hebben gegeten eigenlijk vegan was. Geloof ons, de verbijsterde blikken zijn onbetaalbaar.
Kortom, deze vegan kip kerrie is perfect om ook aan je niet-vegan vrienden of familieleden te serveren!
Bereiding vegan kip kerrie
- Verwarm de oven met bakplaat voor op 200 graden.
- Week de soja brokken eerst 10 minuten in warm water. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de vleesvervanger bij elkaar in een kom. Meng goed en bak het geheel 30 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven. Roer het mengsel halverwege met een spatel om.
- Verhit olie in een grote braadpan en fruit het currypoeder en de kurkuma voor drie minuten. Voeg dan de ui, knoflookpoeder, bosui, gember en thijm toe en bak drie minuten mee totdat de uien glazig zijn. Tot slot voeg je de aardappels toe en roer je het geheel goed door.
- Voeg vervolgens water, kokosmelk en tomatenpasta toe. Dek de pan af met een deksel en breng aan de kook.
- Voeg de soja brokken, rode peper en koriander toe en laat pruttelen tot de gewenste dikte van de saus is bereikt.
Tip: Serveer met basmatirijst en naanbrood!