Soms is het fijn om gewoon even geen excuus te hoeven verzinnen wanneer je zin hebt in iets lekkers. Bij deze vegan lemon cake is dat dan ook helemaal niet nodig! Oké, de cake zelf is niet heel erg gezond maar het is wel de perfecte treat yourself. Deze cake past erg goed bij een kop thee of koffie, of je nou alleen op de bank zit of visite hebt.
Bereiding Vegan Lemon Cake
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Gebruik twee bakvormen van 20 cm en spray deze in met een non-stick spray. Bedek de bakvormen vervolgens allebei met bakpapier en laat het staan
- Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker, bakpoeder en het zout toe. Giet hier daarna de sojamelk, olijfolie, azijn, vanille, citroen extract en de citroenschil bij. Voeg de ingrediënten toe terwijl je roert. Blijf roeren tot alles goed is gemixt en er geen grote klonten meer in zitten. Als er kleine klontjes in zitten, is dit geen probleem
- Verdeel het beslag in de twee cake vormen en plaats deze vervolgens in de oven. Bak dit voor 30 minuten. Om te testen of de cakes klaar zijn, kun je met een tandenstoker in het midden van de cakes prikken. Wanneer er niks aan blijft plakken, zijn de taarten klaar
- Verwijder de cakes van de taartvormen en plaats ze op een afkoel rek. Laat ze helemaal afkoelen voor je de glazuur kunt toevoegen
- Om de glazuur te maken, doe je poedersuiker, vegan boter, citroensap en citroen extract in een kom en mix je dit met een elektrische mixer. Begin langzaam en ga steeds sneller tot de glazuur dik genoeg is. Als je glazuur te dun is, kun je meer poedersuiker toevoegen. Als het te dik is, kun je meer citroensap toevoegen tot je de juiste hoeveelheid hebt
- Bedek de gekoelde cakes met de glazuur. Voor extra decoratie kun je de stukjes citroenschil over de vegan lemon cake strooien