Wie zegt dat je pizza’s alleen in weekenden kan eten? Met deze heerlijke veganistische pizza met artisjok geef jij je geliefde pizza een healthy twist. Zo kom jij makkelijk aan je dagelijkse portie groenten- gewoon terwijl jij je favoriete comfort food eet. Hier lees je hoe je ‘m bereidt.
Pizza is een gerecht wat we elke dag wel zouden kunnen eten. Met deze gezonde veganistische pizza kan dat makkelijk. Door de heerlijke en unieke groente artisjok te gebruiken in de topping, maak je je pizza net iets specialer (en voedzamer) dan de standaard pizza margherita.
Bereidingswijze veganistische pizza met artisjok
- Leg de bloem als een hoop op het aanrecht of op een groot blad. Maak in het midden van de bloem een kuil. Hier doe je vervolgens het water en de olijfolie in. Strooi bij de bloem het gist.
- Vervolgens ga je van buiten naar binnen werken: mix stukje bij stukje de bloem met het water in de olijfolie. Kneedt het goed door elkaar, zodat je uiteindelijk glad deeg hebt.
- Vervolgens ga je het deeg elastisch maken. Maak er een bolletje van, maak het deeg vervolgens plat zodat het uitrekt en vouw het weer in een bolletje. Herhaal dit zo’n tien minuten totdat je deeg niet snel afbreekt en dus elastisch is.
- Leg de deegbal vervolgens in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek en laat minstens een uur rijzen.
- Als het deeg klaar is om gebakken te worden, kan je de oven voorverwarmen op 250 graden. Ondertussen kan je beginnen met je groenten te snijden.
- Snijdt de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. De cherrytomaatjes kan je door de helft snijden.
- Laat het overtollige vocht uit de artisjokken lekken en snijdt de artisjok vervolgens in kwartjes.
- Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar. Haal de pizza bal uit de kom en rol dit met een deegroller uit tot de gewenste vorm. Verspreidt met een lepel de gezeefde tomatenpuree over de pizza en besprenkel deze met oregano, peper en zout. Vervolgens beleg je de pizza met de gesneden groenten.
- Bak de pizza af voor zo’n 10 minuten zodat hij lekker krokant is en je gezonde vegan pizza is klaar.
Tip: je kan er ook voor kiezen om je pizza te beleggen met wat veganistische mozzarella, voor extra smaak.
Buon appetito!