Mmm, lasagne: een all-time klassieker. Ken je lasagne alleen in de bolognese variant? Dan zal je aangenaam verrast zijn van deze vegetarische lasagne met ricotta en artisjokharten! Simpel, gezond en gewoonweg heerlijk. Heb je weinig tijd? Koop dan rode saus in een pot. Maar liever maken we hem zelf, want vers is ‘ie veel lekkerder. Eet smakelijk! Tip: Maak deze vegetarische lasagne eenvoudig glutenvrij met glutenvrije lasagnebladen!
Meer vega Italiaans: Pasta ovenschotel met tomaat en kaas
Bereiding vegetarische lasagne
- Verwarm eerst de oven voor op 220 graden. Laat de tomatenblokjes uitlekken en en meng ze met de rest van de ingrediënten voor de saus.
- Fruit dan de ui goudbruin, voeg dan de knoflook toe en bak deze een minuut mee. Spoel de artisjokharten om snij in stukjes. Voeg toe aan de pan en bak even mee.
- Schep dan wat van de tomatensaus in een ovenschaal en beleg deze met drie lasagne bladen. Schep hier vervolgens de helft van het artisjokmengsel en de helft van de ricotta overheen. Dan weer paar eetlepels tomatensaus en weer een nieuwe laag lasagne bladen. Herhaal deze stappen, maar zorg ervoor dat je eindigt met tomatensaus, lasagna bladen, tomatensaus.
- Strooi er dan geraspte kaas overheen en bedek de schaal met aluminiumfolie. Plaats de lasagne voor 30 minuten in de oven, waarvan de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie. Serveer tot slot met wat blaadjes verse basilicum. Voilà, je vegetarische lasagne is klaar!