Het is deze week (7 tot en met 13 maart) weer de Week Zonder Vlees. Het is natuurlijk heel erg lekker, dat stukje biefstuk of gehakt door de nasi, maar ook zonder vlees kun je heerlijke gerechten klaarmaken. Zoals deze vegetarische pasta met ricotta die je in een handomdraai op tafel hebt gezet. Snel en makkelijk, wie wil dat nou niet?
Wat heb je nodig voor deze vegetarische pasta?
Er zijn eigenlijk maar vijf ingrediƫnten die je echt in huis moet halen voor deze pasta. Zout en peper heb je waarschijnlijk gewoon in de voorraadkast staan.
Deze ingrediƫnten heb je nodig:
- 350 gram pasta naar keuze
- 400 gram spinazie
- 200 gram ricotta
- 3 eetlepels (plantaardige) melk
- 2 teentjes knoflook
Vind je het met alleen de spinazie net iets te saai? Voeg dan ook nog een bakje van 250 gram cherrytomaatjes toe voor een frisse bite. En zo oogt het nog net even iets fleuriger op je bord.
Bereidingswijze
- Kook de pasta zoals het op de verpakking staat. Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
- Giet de pasta af en zet het op laag vuur. Voeg nu geleidelijk de knoflook en spinazie toe en roer het door de pasta.
- Voeg de ricotta en de melk toe. Gebruik een spatel om de ricotta een beetje uit elkaar te halen
- Strooi nu de zout en peper na smaak over de pasta. Eventueel kun je later nog meer toevoegen.
- Meng het geheel grondig en wacht tot de spinazie volledig geslonken is.
- Voeg nu eventueel nog gehalveerde cherry-tomaatjes door en geef ze even de tijd om warm te worden
- Besprenkel na serveren met parmezaanse kaas (optioneel)
En voila! Makkelijker kan het bijna niet. En deze pasta is ook nog eens heel erg geschikt om de volgende dag als lunch te eten.
Meer inspiratie nodig voor deze week? Probeer ook eens deze vegetarische pasta bolognese.