Als je ook maar een beetje op ons lijkt, associeer jij de zomer met… heerlijke wraps! Vandaag brengen we je dan ook een recept voor lekkere vegetarische wraps met kikkererwten. Kikkererwten zitten boordevol proteïnen en zijn een uitstekende vleesvervanger. Simpel te bereiden, en nog gemakkelijker te eten. Perfect als licht diner voor een zomerse avond of een zalige lunch. Snijd je deze vegetarische wraps in kleinere stukjes, dan kunnen ze ook perfect als hapje, als voorgerechtje of als heerlijke vegetarische snack worden opgediend!
Bereiding vegetarische wraps
- Open het blik kikkererwten en giet het sap weg (je kunt het sap, wat ook wel aquafaba of bonenwater genoemd wordt, bijhouden om vegan makarons te maken!). Dep de kikkererwten droog, zodat er slechts een minimum aan vocht overblijft.
- Meng de kikkererwten met de selderij, de druiven, de ui en de walnoten in een kom.
- Lepel de mayonaise erbij, en voeg het citroensap toe. Roer goed.
- Verwarm de wraps (je kunt ze, alvorens ze in de oven te steken, een beetje vochtig maken – zo behouden ze hun zachtheid).
- Verdeel de vulling over de wraps.
- Vouw de wraps dicht. (Je begint best met de onder- en bovenkant naar binnen te plooien, om vervolgens de rest van de wrap dicht te plooien. Zo verlies je de vulling niet!)
Vegetarische wraps met een twist
- Je kunt rauwe spinazie toevoegen, of wat blaadjes rucola.
- Voor vegan-friendly wraps vervang je de mayonaise met veganistische mayonaise!
- In plaats van druiven kun je ook rozijnen gebruiken, of gedroogde veenbessen.
Vegan optie: kies voor plantaardige mayonaise!