Bij sommige taarten doe je er iets langer over om deze te bakken, maar gelukkig zijn er ook genoeg taarten die veel sneller klaar zijn. Sterker nog, deze taart hoef je niet eens te bakken! De twix taart is de perfecte taart voor de echte twix en chocolade liefhebber! Niet alleen is deze taart vegan, maar ook gluten-vrij.
Bereiding Twix taart
- Om de korst te maken, meng je alle benodigde ingrediënten samen in een kom. Wanneer alles gemixt is, gebruik je je vingers om de mix in de bakvorm te doen. Gebruik hier het liefste een rekbare, silicone vorm voor
Om de karamel laag te maken, gebruik je een sterke mixer. Doe hier alle dadels in, voeg daarnaast ook de boter toe, samen met de melk, dadels en vanille - Wanneer de karamel klaar is, giet je dit over de korst heen. Stop de taart in de koelkast terwijl je de chocolade laag maakt
- Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie op een lage temperatuur tot alles is gesmolten. Voeg daarna langzaam de kokosolie toe. Wanneer alles gemixt is, giet je de chocolade over de karamel laag.
- Laat de taart ongeveer 30 minuten in de koelkast staan
TIP: Om de taart er extra leuk uit te laten zien, zijn er veel dingen die je er als decoratie aan kunt toevoegen! Een leuk idee is om een twix reep in kleine stukjes te snijden, dit staat superleuk op de taart! Houd wel in de gaten dat een Twix niet vegan is.. Daarnaast kun je ook nog wat (vegan) slagroom toefjes eraan toevoegen.