Met de winter op komst snakken we naar een lekkere warme maaltijd en er gaat niks boven een lekkere smeuïge Indiaanse curry. Een lekkere curry kan prima zonder vlees of vis gemaakt worden. Wij hebben het vervangen door tofu. Deze heerlijke mango curry met tofu is super makkelijk en snel te maken en hij is ook nog eens budget proof. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediënten lijst voor deze simpele avondmaaltijd. Veel van deze ingrediënten heb je vast wel in huis! Je kunt er zelf nog groenten naar keuze aan toevoegen als je dit wilt. Ook kun je de tofu gewoon weer vervanger door kip als je dat liever hebt.


Bereiding Mango curry met tofu

  1. Maak van de tofu kleine blokjes.
  2. Meng in een kom de tofu blokjes met kerriepoeder, paprikapoeder en zout en peper.
  3. Verhit een pan met olijfolie.
  4. Bak de tofu 5 tot 7 minuten.
  5. Zorg dat de tofu mooi goudbruin is aan alle kanten.
  6. Stop de ui, gember en knoflook in de blender.
  7. Zorg dat het een mooie gladde puree is.
  8. Verhit nog een pan met olijfolie.
  9. Bak hierin de puree met de chilipaste, garam masala en gemalen komijn ongeveer 15 minuten.
  10. Zorg ervoor dat het grootste gedeelte van het vocht verdwijnt.
  11. Voeg de mango puree, kokosmelk en zout toe en roer dit goed door elkaar.
  12. Voeg dan de tofu eraan toe en zorg dat deze goed bedekt is met de saus.
  13. Als laatste voeg je de blokjes mango eraan toe en laat het dan nog 5 tot 10 minuten sudderen.
  14. Top het gerecht af met wat verse koriander, een druppel soja of wat kokosnoot yoghurt.

Tip: Zorg dat je een rijpe mango gebruikt. Als je mango niet rijp is, wordt de curry te sappig. Ook kun je eventueel wat extra groenten toevoegen.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Thaise curry soep met courgette en zoete aardappel

Simpel en lekker; Mango curry met rijst (vegan)

Thaise groentecurry met tuinbonen en spinazie (vegan)