Burpees zijn gevreesd en geroemd. Ze zijn loodzwaar, maar oh zo goed voor je. Daarnaast hoef je niet ingewikkeld te doen met gewichten of elastieken en is de beweging simpel. Heb je alle motivatie bij elkaar geraapt om toch maar aan deze killer move te beginnen? Check een van deze drie workouts en je hebt aan 1 beweging genoeg om je cardio en kracht in een training te doen!

Hoe doe je hem ook al weer?

Even een opfrisser nodig hoe je de burpee ook alweer perfect moet uitvoeren? Check dan dit filmpje. Het is namelijk belangrijk om een beweging goed uit te voeren om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken.

Oke, je hebt de basis nu onder de knie en voelt misschien na een of twee burpees al dat deze beweging echt flink zwaar is. Geen probleem, we’ve all been there.

AMRAP Burpee workout

Maak kennis met de AMRAP workout, oftewel as many reps as possible. Hierbij probeer je in een bepaalde tijd zoveel mogelijk burpees te doen. Ben je een beginner en ben je je conditie nog aan het opbouwen? Begin dan met twee minuten en kijk hoeveel burpees je red in deze tijd. Doe deze workout een keer in de week en je zult zien dat je snel beter wordt en dus meer reps kunt doen en een steeds hoger doel kunt stellen.

HIIT Burpee workout

Een High Intensity Interval Training is zwaar maar ook snel en supereffectief. Voor deze HIIT Burpee workout doe je 30 seconden lang zo veel mogelijk burpees als je kan en neem je daarna 30 seconden rust. Begin met een HIIT van 5 minuten en bouw dit op als je merkt dat je de 30 seconden 5 keer met volle intensiteit vol kunt houden. HIIT trainingen kun je natuurlijk op allerlei manieren en met allerlei soorten oefeningen doen, check bijvoorbeeld deze HIIT workout die maar 8 minuten duurt.

Dood of de gladiolen

Ja, dit is een heftige workout en daarom hebben we deze ook tot de ‘dood of de gladiolen workout’ gedoopt. Zweet, een hoge hartslag en verzurende spieren gegarandeerd! Je begint met 1 burpee in 1 minuut en de rest van de tijd neem je rust. Begint minuut 2? Doe dan 2 burpees. In minuut drie 3 burpees enzovoorts. Hou vol tot je het aantal burpees die bij die minuut horen niet meer haalt.

 

Helemaal fan van HIIT workouts? Wij ook! Ze besparen je tijd, zijn lekker intensief je werkt aan je conditie en kracht tegelijk en kunt er eindeloos mee variëren. Check bijvoorbeeld eens de Tabata HIIT workout, of probeer deze HIIT challenge en wordt in 4 weken fit!