Na een aantal weken is het altijd goed om je vaste routine even wat om te gooien en zwaarder te maken. Ookal is het lekker dat de workout steeds makkelijker wordt verbeter je je kracht en conditie pas echt als je het jezelf moeilijk blijft maken. Daarom hebben vandaag een HIIT workout voor je die je net weer even naar het volgende level kan brengen. Je kunt deze 7 minuten vet burner workout combineren met oefeningen die ja al wel eens uitvoert, of achter je andere training plakken. Die keuze is aan jou!

1 rondje duurt ongeveer 7 minuten, ideaal om als aan het einde van je krachttraining te gebruiken om nog even tot het gaatje te gaan. Doe je deze HIIT training liever als aparte training? Ook helemaal goed natuurlijk! We raden je aan dan minimaal 3 rondjes te doen.

Let’s go!

Bij deze training werken we met een Tabatha 45:10 seconden systeem. 45 seconden hard werken, 15 seconden rust. Je hebt geen materiaal nodig maar we raden je wel aan water, een handdoekje en een sportmatje bij de hand te hebben.


7 minuten vet burner workout

 

Jumping Jacks

45 seconden volhouden, dan 15 seconden rust nemen.

via GIPHY

Mountain climbers

45 seconden volhouden, neem daarna 15 seconden rust

via GIPHY

Burpees

Ja, we weten het, deze zijn heftig. Maar de burpee is wel de perfecte oefening om je hele lichaam mee aan te pakken! Je verbrand vet, bouwt conditie op en gebruikt al je spiergroepen.

via GIPHY

Snelle squats

Voer op hoog tempo voor 45 seconden squats uit. Let ondanks de snelheid wel op dat je de oefening technisch goed uitvoert. Bovenlichaam recht houden en gewicht op je hakken. Je kunt het!

via GIPHY

Zeester

Ja uh.. maar dan de intensieve versie. Voel die buikspieren branden!

via GIPHY

Squat jumps

En dat de kers op de taart: squat jumps. Sta je al te trillen op je benen? Opnieuw 45 seconden intensief uitvoeren, daarna 15 seconden rust nemen.

via GIPHY

 

Yes, workout done! En nu genieten van dat heerlijke gevoel na het sporten, je hebt het toch maar weer gedaan. Op zoek naar andere HIIT workouts? Deze HIIT van 20 minuten zal jouw spieren flink aanpakken. Wil je wel met materialen thuis gaan trainen? Dan hebben wij op een rijtje gezet welke items je nodig hebt voor de perfecte thuisworkout.