Energie nodig? Versterk je core door middel van deze yoga houdingen. Je hartslag zal stijgen dus heb je ook gelijk je cardio te pakken.
Een sterk core is belangrijk. Het draagt bij aan je houding, het houd je in balans en daarnaast zorg je ervoor dat je bepaalde gewrichten gedeeltelijk ontziet. Wanneer je de energie in je lichaam op wilt bouwen, zorg er dan voor dat je blijft bewegen en dat de bewegingen goed aanvoelen. Alleen jij bent verantwoordelijk voor hoe je lichaam voelt. Pas de houdingen dus aan waar nodig.

Downdog – Plank Flow

Breng jezelf op handen en knieën op je mat. Vind hier de ontspanning in je schouders en nek. Dat betekent dat je kan bewegen. In plaats van je armen door te strekken, zorg je voor een lichte buiging van je ellebogen terwijl je je vingertoppen wat meer naar elkaar toedraait. Ellebogen buigen op die manier naar buiten. Neem de tijd om je lichaam los te maken. Beweeg zoals jouw lichaam daar om vraagt. Heupen, schouders, hoofd, nek. Leef je uit.


Downward dog

Vanuit handen en knieën ontstaat je eerste downdog. Duw je zitbotten omhoog richting het plafond en houd ook hier je ellebogen licht gebogen zodat er beweeglijkheid mogelijk is in je schouders en nek. Warm de achterkant van je lichaam op door je heupen te bewegen of door om en om je knieën te buigen. Sta voor vier diepe in en uitademingen stil in een downdog.

yoga.com

Op je volgende inademing breng je jezelf op je tenen. Op je uitademing duw je langzaam je hielen terug richting de mat. Herhaal dit 5 tot 10 keer.
De beweging op je tenen vergroot je uit. Breng jezelf vanuit je downdog door middel van een golvende beweging in je plank. Duw jezelf vervolgens weer terug naar een downdog. Herhaal dit ook 5 tot 10 keer. Voeg wat extra kracht toe door in je plank een kleine push up te doen waarbij je de ellebogen naar buiten beweegt. Herhaal zo vaak als voor jou goed voelt.

Let op: put jezelf niet uit. Het is bedoelt om je meer energie te geven.

Ontspan

Zodra je zover bent neem je een minuut de tijd om te ontspannen in een childpose. Laat alles voor een moment los. Ontspan je schouders, armen en rug.

Lees hier wat de “childpose” precies is.

Side plank

Breng jezelf weer terug in een downdog. Vanuit een downdog breng je zelf vanaf je tenen door middel van een golvende beweging weer terug naar een plank. Plaats in je plank beide voeten naast elkaar. Draai je hielen naar links en neem je rechter arm mee op omhoog. Duw je heupen goed de lucht in. Breng jezelf terug in het midden en wissel van kant. Na de wissel kom je terug naar je downdog. Herhaal 5 tot 10 keer.

Ontspan

Zodra je zover bent neem je een minuut de tijd om te ontspannen in een childpose. Laat alles voor een moment los. Ontspan je schouders, armen en rug.

Boot

Breng jezelf vanuit je childpose in een zittende houding op je mat. Trek je navel goed in en lift je voeten op van de vloer. Probeer je schouders, knieën en enkels op 1 lijn te krijgen. Is dit voldoende voor jou dan houd je deze boothouding een aantal seconden vast.

Wil je iets meer uitdaging? Strek jezelf langzaam uit. Houd je bovenlichaam en benen boven je mat en breng jezelf weer terug naar de boothouding. Herhaal dit 5 tot 10 keer.

yoga.com

Ontspan

Breng jezelf in kleermakerszit, ontspan je handen op je knieën en open je borst in de richting van het plafond. Vervolgens maak je je rug weer recht en neem de tijd om je hartslag weer te laten zakken.

Geniet van de energie!


Meer yoga?  Deze yoga oefeningen zorgen voor een vrij gevoel in je eigen lichaam.

(Volg onze yogi Lesley ook op  Instagram en Facebook!)