Nu we dichterbij de winter komen is het weer tijd om de ‘winterse’ dingen weer terug te halen! Warme chocomelk met een stukje appeltaart, binnen blijven met een dekentje, heerlijk. Maar in plaats van jezelf warm houden met een deken kun je jezelf ook op een hele andere manier warm houden! Sporten is zelfs, misschien wel vooral in de winter supergoed om te doen. En wat is nou de beste sport om te doen in de sneeuw? That’s right, skiën!

Wat is er zo goed aan skiën?

Natuurlijk, skiën kan heel erg leuk zijn om te doen, maar het is ook goed voor je lichaam en gezondheid! Dit is niet heel verrassend, sinds je bij het skiën constant in beweging bent. Het is daarom natuurlijk niet gek dat wanneer je op skivakantie bent, je best veel last van je spieren kan hebben na de eerste dag skiën. Daarnaast is het ook goed voor je balans. Omdat je de hele tijd bezig bent met bochten maken en op skischoenen moet blijven staan, ben je dus veel met evenwicht en balans bezig. Ook om af te vallen kan skiën zeker geen kwaad! Omdat je lichaam veel meer moeite moet doen om op temperatuur te blijven in de winter.

Leuk voor iedereen

Natuurlijk is het erg leuk om op wintersport te gaan, maar als je besluit om een jaartje over te slaan of simpelweg niet kan gaan is dit helemaal geen probleem, het is nog steeds leuk om binnenlands te gaan skiën in een indoorskibaan! Het enige verschil is dat deze banen binnen zijn in plaats van buiten, waardoor je dus minder vitamine D binnenkrijgt. Maar voor de rest maakt dat natuurlijk helemaal niks uit!

Zie ook

Skiën: ontzettend leuk en goed voor je gezondheid!

Handige tips voor als je gaat sporten in de kou

Skiën: ontzettend leuk en goed voor je gezondheid!

3 pilates oefeningen voor een strakke buik