In het weekend hebben we vaak een feestje, en liggen we de volgende ochtend met een kater op bed. We voelen ons de hele dag ‘brak’ en door en door slecht. Niet zo leuk dus. Er zijn genoeg middeltjes die helpen tegen een kater, maar wist je dat yoga ook degelijk kan helpen bij het wegwerken van een kater? Dat noemen we nou eens goed nieuws!


Yoga tegen een kater: Liggende Twist

Deze oefening stretcht je ruggengraat en werkt ontspannend. Ga op je rug liggen met je voeten op de grond. Sla vervolgens je linker been over je rechter been en laat je knieën naar rechts vallen. Draai je hoofd in tegengestelde richting en strek je linkerarm vervolgens naar links uit en zorg dat je linkerschouder op de grond blijft liggen. Haal 6 keer diep adem. Herhaal dit een paar keer en wissel af van links en rechts.

kater
iStock

Yoga tegen een kater: Forward Fold

De Forward Fold is een simpele oefening. Je stretcht je spieren er goed mee, hierdoor kan het soms wat pijnlijk zijn. Ga zitten op de grond, strek je benen uit en recht je rug. Buig vervolgens vanuit je onderrug naar voren, probeer dit zover als je kan. Haal een paar keer diep adem, dan voel je lichaam zwaarder worden. Let erop dat je je rug niet bol maakt.

kater
iStock

Yoga tegen een kater: Gebroken kaars

Ben je vermoeid? Dan is de gebroken kaars de perfecte yoga-oefening tegen een kater. De oefening zorgt ervoor dat je bloed sneller en beter door je aderen stroomt. Ga op je rug liggen met je benen gestrekt tegen een muur aan. Strek vervolgens je benen omhoog in een hoek van 90 graden en leg je armen naast je neer (met de handpalmen omhoog). Adem een paar keer diep in en uit en blijf in deze positie.

kater
iStock

Yoga tegen een kater: Child’s Pose

Één van de makkelijkste yoga-oefeningen is de Child’s Pose. Ga op je handen en knieën zitten. Buig vervolgens langzaam voorover en leg je voorhoofd zachtjes op de grond. Strek je armen voor je langs en laat deze ook op de grond rusten. Deze yoga-oefening helpt bij stress en vermoeidheid – ook bij een kater dus.

kater
iStock

Zie ook

Kater? Met deze 4 yoga-oefeningen kom jij daar vanaf!

Handig: tips om je weerstand te verhogen

Kater? Met deze 4 yoga-oefeningen kom jij daar vanaf!

4x yoga en ademhalingsoefeningen voor op kantoor

Kater? Met deze 4 yoga-oefeningen kom jij daar vanaf!

Beginnen met yoga? Dit zijn de makkelijkste yoga houdingen