In deze tijd dat we steeds maar opzoek zijn naar een verbinding met onszelf is Yoga populair! Het kan je helpen die verbinding te herstellen. Heb jij er al is over nagedacht om dit te proberen? Deze 7 redenen kunnen je misschien wel overtuigen.

7 redenen waarom jij aan yoga wil beginnen!


Je creëert meer rust en ruimte in je leven

In deze tijd is rust nemen zo waardevol en is het belangrijk dat we de waarde daarvan niet onderschatten. Hoe mooi is het als je eindelijk die rust kan vinden? Het blijft een uitdaging. Als je aan Yoga begint creëer je rust in je hoofd en lichaam. Hierdoor ervaar je meer ruimte voor je eigen creativiteit en krijg je meer controle over je eigen gedachtes en gevoelens. Je nachtrust wordt ook verbetert. Fysiek herstel je dan ook om weer in je kracht te staan.

Je wordt krachtiger

Yoga versterkt ook je lichaam en geest. Een krachtig lichaam geeft je letterlijk en figuurlijk stabiliteit. Je mindset krijgt dan een soort boost om weer meer te geloven in jezelf en in de keuzes die je maakt. Je gebruikt al je spieren in je lichaam en hierdoor trek je je hele zijn naar een hoger niveau.

Je leert jezelf beter kennen

Tegenwoordig zijn we vooral bezig met wat er om ons heen gebeurt. Door Yoga te doen stap je daar even uit om vervolgens binnen te komen bij je lichaam en geest. Die verbinding zorgt ervoor dat je open staat voor je eigen gedachtes, gevoelens en emoties. Hierdoor krijg je besef over hoe jij je voelt en kun je dat veel beter erkennen en veranderen. Je observeert jezelf en daardoor voel je je lichaam beter aan. Ook kan je makkelijk omgaan met de weerstand tijdens de oefeningen.

Je zit lekkerder in je vel

Doordat je met Yoga bewust bezig bent met je lichaam en geest, zul je hierin ontwikkelen en jezelf hoger brengen. Je zal je fitter en sterker voelen. Ook ben je meer in balans en flexibeler. Je zult je verbazen over het feit wat je lichaam allemaal kan bereiken.

Je focust wordt beter

Je leert bij Yoga fysiek meer in balans te blijven bij de verschillende oefeningen. Als jij alles belangrijk vind en alles perfect wilt doen, zul je zien dat je je vanaf nu alleen nog maar focust op de dingen die je echt belangrijk vind. Hoe fijn is dat?

Je leeft meer in het nu

Je neemt de focus die je leert ook mee in je momenten. Yoga en meditatie helpen je erbij om veel bewuster en vol overgave van de momenten te genieten. Dus je zal meer in momenten leven, immers is dat ook het enige wat we echt hebben! Dus wat heb je liever dan dat?!

Je groeit als (spiritueel) persoon

Een spirituele en mentale ontwikkeling is enorm waardevol. Je bent niet alleen fysiek bezig, maar ook mentaal. En op mentaal gebied leer je vanuit de yogafilosofie enorm veel waar je in het dagelijkse leven wat aan hebt. Je komt dichterbij je eigen ik, je eigen energie en wat je in je hart draagt. Je bent minder bezig met wat er om je heen gebeurt en vooral bezig met wat er vanbinnen bij jou gebeurt. Dat is waar Yoga om gaat!


Lees ook:

5 Fijne yoga poses die je ook makkelijk thuis kunt doen!

En sterke core en meer balans in je leven met deze yoga workout!

Alle nieuwe yoga soorten voor jou op een rijtje!