Yoga nidra, ook wel bekend als slaap yoga, is een krachtige vorm van yoga om je lichaam en geest te laten rusten. Yoga nidra is er toe in staat om je lichaam in een paar minuten net zo veel te laten herstellen als een volledige nachtrust. Dit terwijl je volledig bij bewustzijn blijft. Je lichaam en geest een extra mogelijkheid geven om zo te ontspannen heeft heel veel voordelen! Dit zijn 5 voordelen van yoga nidra die je leven op een positieve manier kunnen beïnvloeden.


1. Je verbetert je slaap en vermindert slapeloosheid

We weten allemaal hoe een tekort aan slaap ons humeur en onze gezondheid kan beïnvloeden. Van het krijgen van een burnout, een depressie en een verlaagd immuunsysteem. Onze kans om deze dingen op te lopen worden allemaal groter naar mate we minder slapen. Ontzettend belangrijk dus om voldoende slaap en rust te krijgen. Yoga Nidra draagt hier aan bij doordat het de zelfde golflengtes in je hoofd bereikt als wanneer je slaapt. Je traint zo je zelf dus ook om in een diepere slaap te kunnen komen.

2. Je komt los van je gedachten

Tijdens yoga nidra kom je terecht in een natuurlijke staat van rust. Zodra je geest tot rust komt zul je merken dat je gedachtes simpelweg voorbij komen en weer weg gaan.

3. Je verlicht je zelf van spanning en pijn

Als je je meer bewust wordt van de gevoelens in je lichaam, zul je merken welke pijn en zorgen je normaal gesproken tegen houden. Yoga nidra helpt je erbij om deze los te leren laten. Niet alleen tijdens de yoga sessie, ook daar na.

4. Je komt dichterbij je zelf

Met yoga nidra geef je je zelf de kans om je te focussen op je gezondheid en je welzijn. Hoe vaker je het uitoefent, hoe meer ruimte er in je gedachte ontstaat om over je zelf te leren en te reflecteren.

5. Het helpt je het maximale uit je leven te halen

Yoga nidra helpt je om je zelf te ontwikkelen en te veranderen op een positieve manier. Je leert de dingen die je normaal gesproken tegenhouden los te laten. Dus als je er aan toe bent om meer met je zelf te verbinden en de werkbalans in je leven te herstellen is yoga nidra er om je te helpen!

Ook lezen: Om volledig tot rust te komen heb je 7 soorten rust nodig