Heb je een baan van 9:00 tot 17:00? Is een bureau met een computer voor jou vaste prik gedurende je werkweek? Neem deze simpele yoga oefeningen dan mee naar je werk en sta wat vaker stil bij je polsenm nek en rug aan het begin of juist aan het einde van je dag.

De hele dag ervaar je prikkels en zeker op je werk kan het af en toe stressvol zijn. Deadlines, belangrijke vergaderingen of een takenlijst waar geen eind aan lijkt te komen. Op veel kantoren en vanuit een aantal bedrijven zijn er initiatieven om hun werknemers wat vaker de mogelijkheid te geven om te bewegen of vinden er aanpassingen plaats op de werkplek. Heel goed natuurlijk, maar wat kan je zelf doen voor wat extra ontspanning en af en toe een oppepper?

In dit artikel een aantal tips om yoga mee te nemen naar je werk.

Adem

Om te beginnen, sluit wat vaker je ogen en adem. Ja, je ademt de hele dag door, maar sta er nu bewust bij stil. Ontspan je kaken en keel door een keer goed door te slikken en volg vervolgens 5 volledige in en uitademingen in de richting van je buik, borst, schouderbladen en sleutelbenen.
Herhaal dit zo vaak als nodig. Yoga is precies dit. De aandacht naar binnen brengen en de stilte van binnenuit ervaren. Voor een moment los van gedachten, emoties en je lichaam.

Stijve nek?

Breng je kin in de richting van je borst en breng vervolgens je rechteroor naar je rechter schouder. Laat je hoofd alleen maar hangen. Wissel van kant en begin langzaam je hoofd te bewegen. Halve cirkels voor langs is voldoende. Wil je meer kan je er ook hele cirkels maken. Blijf bewust van wat je voelt. Pijn betekent nee.

Rug

Ga op het puntje van je bureaustoel zitten  en plaats je voeten naast elkaar op de grond. Adem diep in en voel je zitbotten op je stoel. Vanuit je zitbotten verleng je je rug. Op een uitademing trek je langzaam je navel in en maak je je rug rond. Breng als laatste je kin in de richting van je borst. Herhaal dit 5 tot 10 keer.

Polsen

Mocht je de ruimte niet hebben op je kantoor of gaat dit je net iets te ver in het bijzijn van je collega’s: neem deze oefening mee naar huis. Breng jezelf op handen en knieën. Draai vervolgens de vingers van je rechterhand buitenom naar je toe. Houd je handpalm plat aan de grond en beweeg langzaam je billen naar achteren. Ga niet te ver. Zodra je het voelt, is het voldoende. Blijf je adem volgen terwijl je dit doet. Wissel van kant en herhaal vervolgens nog één keer aan beide kanten. Je zal je weer bewust zijn van je polsen en het geeft je weer net wat extra energie.

Foto: breakingmuscle.com

Meer yoga?  Deze yoga oefeningen  geven je core en energie een boost!

(Volg onze yogi Lesley ook op  Instagram en Facebook!)