Yoga heeft veel voordelen, en één daarvan is het krijgen van meer flexibiliteit. Dit is hartstikke gezond en goed voor je lichaam. Je verbetert je houding, maakt de spieren los en je krijgt er een lekkere energieboost van. Probeer bijvoorbeeld eens deze 4 yoga-oefeningen voor meer flexibiliteit.


Wanneer je veel zit tijdens je werk en in je vrije tijd ook niet veel beweegt, kun je snel last krijgen van pijnlijke en strakke spieren. Met deze yoga-oefeningen voor meer flexibiliteit zul je – ook als je een beginnende yogi bent – al snel merken dat hier verandering in komt.

Vlinder

Baddha Konasana

Voor een fijne onderrug-stretch is de vlinder de perfecte oefening. Het opent als het ware het heupgebied en stretcht je onderrug. Ga met je benen voor je uit zitten en buig je knieën. Plaats je voetzolen nu tegen elkaar en pak je enkels met je handen. Buig je benen een beetje uit elkaar, als een open boek. Adem uit en buig voorzichtig naar voren, met je neus richting je enkels. Probeer je rug een beetje rond te houden en laat je hoofd ontspannen hangen.

Cobra

Bhujangasana

Deze yoga-oefening stretcht je rug, schouders en buik- en borstspieren. Ga met gestrekte benen op je buik liggen en plaats je handen naast je lichaam, op de mat. Adem in en duw je borst van de grond. Houd je schouders laag. Het handigst is om deze yoga-oefening het einde van de dag uit te voeren. Dan zijn je spieren al een beetje opgewarmd.

De driehoekshouding

Trikonasana

Wanneer je een dagelijkse routine hebt voor je yoga-oefeningen voor meer flexibiliteit, is de driehoekshouding natuurlijk niet te missen in dit lijstje. Met deze oefening stretch je de benen, armen, rug en enkels. Voor mensen die last hebben van rugklachten is deze oefening erg fijn. Ga met je benen uit elkaar staan en buig je lichaam langzaam naar links of rechts. Houd je armen gestrekt naar de zijkanten en laat die meebuigen met je lichaam zodat één van de twee armen recht omhoog staat.

Neerwaartse hond

Downward Facing Dog

Met de Downward Facing Dog stretch je de hamstrings en pak je de stijfheid in de schouders goed aan. Daarnaast verbeter je de houding van je ruggengraat. Ga met je handen en voeten op de grond staan en zorg ervoor dat je rug en billen in een hoek van 90 graden staan. Let er ook op dat je billen het hoogste punt zijn. Duw met je heupen je lichaam een beetje naar achter zodat je armen strekken en je knieën een beetje buigen.

Zie ook

Dit zijn de 4 beste yoga-oefeningen voor meer flexibiliteit

Dit zijn de 5 beste yoga studio's van Amsterdam

Dit zijn de 4 beste yoga-oefeningen voor meer flexibiliteit

De makkelijkste yogahoudingen voor beginners

Dit zijn de 4 beste yoga-oefeningen voor meer flexibiliteit

Dit zijn de verschillende yogastijlen uitgelegd