Ontbijt is volgens sommigen de belangrijkste maaltijd van de dag. Zo kan jij (en je lichaam) opstarten voor wat er die dag gaat komen. Toch is dit niet voor iedereen de favoriete maaltijd van de dag. Even snel een broodje of een cracker naar binnenwerken voor we naar werk gaan. Als het maar zo min mogelijk tijd kost. Maar wist je dat een lekker voedzaam ontbijt super snel in elkaar geflanst is? Hier vind je 5 lekkere ontbijtjes die je deze week wilt maken.


1. Gebakken ei met avocado en tomaat

Een eitje in de ochtend is altijd goed, maar na dit recept geprobeerd te hebben wil je nooit meer anders. Naast dat het zo lekker is, is het ook nog eens hartstikke goed voor je weerstand. En dat kunnen we wel gebruiken deze dagen.

Gebakken ei met avocado en tomaat

2. Coco Greek Style Frozen Yoghurt Reep

Dit recept vraagt misschien wel iets meer tijd, maar dit kan je ook al de avond van tevoren maken. En maak je er lekker veel, dan heb je voor de hele week je ontbijt al geregeld. Ideaal dus als je het ons vraagt. En ook als je ’s ochtends helemaal geen tijd meer hebt om te ontbijten kan je deze repen ook makkelijk meenemen voor onderweg.

Coco Greek Style Frozen Yoghurt Reep

 

3. Ontbijt-smoothie met vijgen, mango en kokosyoghurt

Ben jij niet zo van het ontbijten en zijn zware maaltijden zo vroeg op de dag niet voor jou weggelegd? Geen probleem met deze ontbijt-smoothie. Zo begin je je dag toch vol energie.

Ontbijt-smoothie met vijgen, mango en kokosyoghurt

4. Gezonde mango smoothie bowl

Nog een ontbijtje voor de lichte eter: de mango smoothie bowl. Smoothie bowls zijn heerlijk omdat ze lekker fris zijn en je ze zelf naar smaak kunt maken. Probeer eens deze smoothie bowl met mango. Lekker fris met een zoet randje.

Gezonde mango smoothie bowl

5. Zoete aardappel met roerei en groentes

Zoete aardappels als ontbijt? Tja, waarom eigenlijk ook niet? Alleen roerei is ook een beetje saai dus voeg gewoon wat extra ingrediënten toe. Dit vullende ontbijt bevat in ieder geval genoeg energie en vitaminen om jouw dag goed te beginnen.

Zoete aardappel met roerei en groentes

Lees ook

5 lekkere ontbijtjes die je deze week wilt maken

5 vegetarische recepten die jij en je partner allebei lekker vinden

5 lekkere ontbijtjes die je deze week wilt maken

Houd je vast: Mora en de Vegetarische Slager introduceren de vegetarische frikandel

5 lekkere ontbijtjes die je deze week wilt maken

Recept: vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen