Een paar overrijpe bananen liggen? Maak een bananenbrood! Bananenbrood is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Zeker als je hem suikervrij, lactosevrij of glutenvrij weet te maken! Je kunt bananenbrood eten als gezonde snack of als ontbijt. Bovendien kun je het invriezen om later mee te nemen naar je werk of school.Met bananenbrood kun je eindeloos blijven variëren. Wij hebben hieronder 5 recepten van bananenbrood op een rijtje gezet voor jou om te proberen maar geef er gerust je eigen draai aan & smullen maar!

Simpel vegetarisch bananenbrood 

Pexels

Op zoek naar een basis recept voor een bananenbrood, dan is dit recept iets voor jou. Vind je het toch iets te saai? Voeg bijvoorbeeld gedroogd fruit of noten toe en geef er zo je eigen twist aan.

Bananenbrood met boekweitmeel 

iStock

Doordat dit recept is gemaakt met boekweitmeel is dit bananenbrood glutenvrij. Daarnaast voeg je geen toegevoegde suikers toe, wat het recept op de suikers uit de banaan na, suikervrij maakt.

 

Vegan choco bananenbrood

Dit recept kost je in totaal maar 40 minuten en dan heb je een heerlijk vegan bananenbrood met chocolade-swirl op tafel staan. Het recept komt uit het kookboek van Lisagoedvegan  en is op basis van smeltmeel. Een guilt-free tussendoortje dus!

Het allerlekkerste bananenbrood dat er is 

Balance is key dus dit iets ongezondere bananenbrood moest er ook tussen staan. Dit recept is een stuk minder gezond en zeker niet vegan, maar wel heel lekker! Snij een hele banaan doormidden en leg te met de binnenkant naar boven om je bananenbrood te decoreren zoals op de foto.

Suikervrij bananenbrood

deargreendiary

Deze topper is geheel suikervrij maar o zo lekker. Deel uit en wedden dat niemand ontdekt dat er geen suiker in zit! Om dit bananenbrood te decoreren hebben we schijfjes banaan bovenop gelegd. Houd de oven goed in de gaten want door die schijfjes kan de bovenkant snel verbranden.