Bali is hot! Het toerisme neemt er met het jaar toe en het is dé plek waar celebrities, bloggers en influencers zich terug trekken om bij te komen van hun drukke leventjes. Maar misschien gaan je vrienden, kennissen en familie er tegenwoordig ook graag heen en dat is niet zo gek. Bali is namelijk een heerlijk land, met warme en gastvrije inwoners en natuurlijk prachtige natuur en heerlijk weer! Dé formule voor een perfecte vakantie niet? Ga je binnenkort naar Bali en ben je opzoek naar de lekkerste tentjes om te eten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres want wij gaan alle lekkere Bali hotspots met jullie delen.

In dit artikel beginnen we met de persoonlijke favorieten van onze hoofdredacteur, die twee weken geleden een tijdje in Ubud (de culturele hoofdstad van Bali) heeft vertoeft. En maar al te graag deze lekkere hotspots met jullie wilt delen!

Bali hotspots: 8 x lekker en gezond eten in Ubud


KAFE

Biologisch, vegetarisch en veganistisch eten doe je bij KAFE! Een tentje waar ze heerlijke sapjes, smoothies, koffies en homemade lemonades verkopen maar waar je ook heerlijke gerechten van over de hele wereld (mexicaans, italiaans, Indonesische, thais, engels etc.) soldaat kunt maken. Heerlijke wraps, curry’s, en broodjes, maar ook ontbijtjes sieren de menukaart. Daarnaast heb je er allerlei vegetarische en vegan opties, dus voor ieder wat wils.

Photo credits: downshiftology.com

Karsa cafe

Nadat je een heerlijke wandeling de berg op hebt gemaakt (de Campuhan ridge) heb je uitzicht op de prachtige tropische natuur. Loop je een stukje door? Kom je bij de fraaie rijstvelden. Dit is een bekende (korte) route richting de rijstvelden en op het einde ervan ligt het Karsa café. Een café op een prachtige plek met een magnifiek uitzicht over een lotus vijfer en daarachter de rijsvelden. Als ik in Ubud zou wonen, zou ik het wel weten! Hier zou ik elke dag met mijn laptopje plaats nemen op een van de mooie patio’s in het water. (zie onderstaande foto) Dit kleine café wordt gerund door een familie en ze serveren heerlijke koffies, theetjes, sapjes en Indonesische gerechten. Alleen al om je even op de prachtige plek in deze rustgevende omgeving te bevinden, is de 30/40 minuten lopen meer dan waard!

Clear Café

Als je in een prachtig  restaurant wilt eten, dan moet je zeker een keer langs Clear café gaan. Hier eet je namelijk mooie gerechten in een nog mooier decor. Buiten het prachtig ogende restaurant is het eten ook nog eens ontzettend goed. Hun motto luidt dan ook niet voor niets “Clean food to clear your mind” en we kunnen je verzekeren dat hun heerlijke maaltijden dat ook echt doen. Met gerechten van over de hele wereld en toetjes waar je U tegen zegt, is dit een pareltje in de druk bezette stad.

Soma café

In een van de leukste straatjes van Ubud, bevinden zich een heleboel heerlijke eettentjes en een aantal spa’s en boetiekjes. Een van de lekkere en super relaxte eettentjes is Soma. Ideaal om een klein hapje te eten, zoals een lekkere smoothie bowl of mini gado gado rolls, een lekker vers theetje te drinken (heerlijke chai tea!) of gezellig te dineren.

Waroeng Bernadette toko maki

In diezelfde straat kwamen we dit warme en knusse restaurant tegen. Warung Bernadette. Dat naast een restaurant tevens ook een leuke hebbedingetjes shop (toko maki) is. Alles wat er aan de muren en het plafond hangt en al het andere wat de zaak leuk aankleed kunt je naast alleen bewonderen, ook kopen! Bij het restaurant kun je verder heerlijke Indonesische gerechten bestellen. Het wordt niet voor niets ‘het huis van Rendang’ genoemd. Ze serveren hier namelijk de klassieke schotel uit het westen van Sumatra met lang gemarineerd vlees (rundvlees is de echte klassieker, maar hier hebben ze ook een veggie jackfruit-variëteit) wordt met kleur en flair geserveerd. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om vegetarisch (of vegan) te eten. Wil je iets wat eigenlijk niet vega is? Dan vinden ze het geen probleem om het gerecht om te toveren en tofu of tempeh te gebruiken ipv vlees.

Warung Laba-Laba

Staat er voor een naam van een restaurant ‘Waroeng’ of ‘Warung’ dan geeft dit aan dat het een restaurant met traditionele Indonesische gerechten is. Iets waar ik een enorme fan van ben. Wanneer ik in een bepaald land ben eet ik graag hun traditionele gerechten.

Laba-laba was dan ook een van mijn favorieten. Hier hadden ze naast de normale (heerlijke!) kaart ook een vegetarische sectie. Hierdoor kon ook ík de heerlijke tradionele gerechten -maar dan in een vega jasje- eten. Het is een klein schattig restaurant, met een leuk ‘barretje’ dat uitkijkt op de straat. Hier zaten we graag aan terwijl een biertje dronken en genoten van het lekkere eten. Daarnaast was hier de service en de gastvrijheid het best van alle restaurants waar we zijn geweest.

Warung Gedong sisi

Gedong sisi is ook een mooi restaurant dat je bezoekje zeker waard is. Het is een wat groter restaurant, ideale plek om met een (klein)gezelschap te eten. Ook hier serveren ze mooie traditionele Indonesische gerechten en heb je vega opties, zoals een heerlijke gado gado, op de kaart staan!

Café lotus

Wil je lunchen of dineren naast een prachtige lotus vijver en uitzicht op een fraaie tempel? Dan moet je neerstrijken bij café lotus. Het restaurant bevindt zich midden in Ubud en je hebt hier midden in het centrum tevens een prachtige grote tempel staan. Omringt door Lotussen, geniet je van je maaltijd. De kaart verschilt dag en nacht. Je hebt traditionele gerechten maar ook fried chicken en frietjes. Je kunt hier dus ook alles wat daartussen valt krijgen en zorgt dat ook moeilijke eters hier lekker kunnen eten.