Dieren aaien of er zelfs al naar kijken werkt voor ons mensen erg otnspannend. Yoga, een massage en mindfulness ook. Dus wat gebeurt er als je dit combineert? Juist ja, totale ontspannig. Wij zetten er voor jou een paar op een rijtje.


Mindfulness met katten & honden

Een druk hoofd, een gespannen lijf, stress door liefdesverdriet, ruzies of deadlines. Een kat heeft er geen last van. Dit diertje heeft helemaal nergens last van namelijk. Binnenkort kun je ervaren hoe het leven zoals een kat zonder stress is. Mindfullness-trainer Karst leert je via aandachts- en ademhalingstechnieken hoe je meer afstand kunt nemen tot jezelf, en hoe je je beter en diepen kan ontspannen.

Dieren leven in het hier en nu. Ze zijn vaak nieuwsgierig, maar hebben geen oordelen en accepteren wat er is. Ze kunnen een leermeester voor vele van ons zijn. Je kunt niet alleen mindfulness lessen met katten doen, maar dit is er ook met honden. Je gaat tijdens die workshop naar buiten met je eigen hond. Hij of zij kan jou helpen om aandacht te leren ontwikkelen voor innerlijke en uiterlijke ervaringen. Die aandacht wordt gestimuleerd door een niet veroordeelde houding van nieuwsgierigheid, acceptatie en vriendelijkheid.

Knuffelen met koeien

In Nederland kun je op verschillende plekken met koeien knuffelen. Het is niet alleen maar lief en leuk koeien knuffelen, maar het heeft ook de lage hartslag van de koe en goede werking op onze ademhaling, en dit geeft een ontspannend effect. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat je een heerlijk ontspanningsgevoel zult ervaren. Bij het knuffelen van de koeien ga je terug naar je eigen basis en moet je communiceren op een ander manier dan je gewend bent.

Yoga met geiten en paarden

Yoga, daar zijn we gek op! Maar dit kun je dus ook met dieren doen. Geiten yoga bijvoorbeeld. De geitjes zijn nieuwsgierig en eigenwijs. Tegen zoveel schattigheid is geen enkele spanning in je lichaam bestand. De interactie met de geiten zorgt voor een yogales met veel plezier en speelsheid. Door het aanraken van de dieren maakt je lichaam het zogehete knuffelhormoon aan. Hierdoor ontspant je lichaam vanzelf.

Yoga met paarden. Het bestaat en het is bewezen effectief. Het paard is tijdens deze lessen een co-therapeut zeg maar. Bij deze yoga les richt de aandacht zich op de lichaamsbeleving en ademhaling, waarbij de zintuigen in de nabijheid van het paard op een bijzondere manier worden aangesproken. Dit zorgt voor het gevoel van rust en ontspanning. Een paard reageert altijd onmiddellijk en spiegelt ons doen en laten waar wij veel van kunnen leren.


Lees ook:

Je eerste yogales? Die overleef je zo!

Tegen je huisdier praten blijkt goed voor je gezondheid!

Freshhh neemt je mee in de wondere wereld van een gezond en gelukkig leven!