Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van voedsel op je huid. Sommige wetenschappers zeggen dat acne toeneemt naarmate je meer chocolade eet en andere zeggen juist weer dat voedsel niks te maken heeft met de gezondheid van je huid. Hieronder vind je een overzicht van verschillende gezicht types en daar de kenmerken bij. Waar herken jij jezelf in?


Suiker-gezicht

Kenmerken

Lijntjes en rimpels op het voorhoofd, een slappe huid onder de ogen, mager gezicht, pijnlijke puistjes op het gezicht, een dunne huid, een grijze tint op de huid en dunnere wenkbrauwen.

Waarom?

Bacteriën in je darmen zijn verstoord en hierdoor krijg je puistjes. Je spijsverteringskanaal is gekoppeld aan je voorhoofd, waardoor je soms droge plekken en puistjes op je voorhoofd hebt.

Wijn-gezicht

Kenmerken

Uitgesproken lijnen of roodheid tussen de ogen, hangende oogleden, vergrootte poriën, een vochtarme huid met lijnen over de wangen, rode wangen en een rode neus en diepe plooien.

Waarom?

Alcohol verergert rimpels en lijnen in je gezicht. Het gebied tussen de wenkbrauwen staat in verband met de gezondheid van je lever. Dit is dus ook de reden waarom je veel lijnen ziet. Ook maakt alcohol de haarvaten onder je huid wijder waardoor je rode wangen krijgt.

Photo by: Cosmopolitan

Gluten-gezicht

Kenmerken

Opgezwollen rode wangen, donkere pigmentvlekken of gewone vlekken rond de kin.

Waarom?

Gluten veroorzaken een toename van de ontstekingsreactie in het lichaam, dit kan leiden tot een opgeblazen of rode huid. Als je lichaam reageert op gluten, kan dit leiden tot hormonale puistjes rond de kin.

Zuivel-gezicht

Kenmerken

Opgezwollen oogleden, wallen en donkere kringen onder de ogen en kleine witte vlekken op de kin.

Waarom?

Een lactose-intolerantie kan ook invloed hebben op het immuunsysteem, dit leidt tot meer ontstekingsreacties in het lichaam.

photo by cosmopolitan

Lees ook:

Dit gebeurt er als je stopt met het eten van bewerkt voedsel!

Dit is wat de plek van je puistjes, over je gezondheid vertelt

Deze 6 krachtige planten helpen bij Acné, rimpels en een onzuivere huid