Ken je Escobar Amsterdam al? Overdag een restaurant, waar je terecht kunt voor overheerlijke lunch, borrel en diner. In de late uurtjes gaan de stoelen en tafels aan de kant en wordt het een gezellige bar waar je tot in de late uurtjes met de voetjes van de vloer kunt. Kortom, je snapt wel waarom dit een van onze favo’s is.


Latijns-Amerikaanse gerechten

Sinds kort pronkt er een nieuwe chef aan het hoofd van Escobar, namelijk Fernando Paez Magro. En zijn nieuwe touch aan de keuken zal je zéker niet teleurstellen! De chef vernieuwt de keuken met Latijns-Amerikaanse gerechten en was eerder te vinden was in de keukens van Guts en Bar Centraal. Fernando verhuist nu naar Escobar en neemt tevens een koffer vol smaken uit zijn jeugd met zich mee.

A bar-restaurant, loosely inspired by Latin cuisine

Escobar 1 Escobar 0

To share (of niet)

De Spaanse tapas die je eerder kon proeven bij Escobar zijn verleden tijd, want Fernando introduceert een compleet nieuw latin bistro menu. Wat je dan kunt verwachten? Kleine gerechtjes om te delen, die qua portiegrootte precies tussen een voor- en hoofdgerecht in zitten. Geen hap-slik-weg verhaal, maar precies groot genoeg om  zoveel mogelijk verschillende dingen te kunnen proeven. Spoel het weg met een lekker glaasje cava en je avond is compleet.

Escobar hotspot

Op het menu

Onze favoriet? Met stipt op nummer één de aarbeienmousse met burrata. De combinatie van zoetigheid en hartig was zo verrassend dat we ons nog net konden beheersen om het bord erbij af te likken. Ook de mosselen zijn een absolute aanrader en bovendien kunnen taco’s bij een latin bistro menu natuurlijk niet ontbreken. Voor de vlees- en visliefhebbers staat er ook genoeg op het menu, zoals sappige kippendij spiesjes of ceviche van roodbaars.

Liever vega? Geen probleem, het vriendelijke personeel helpt je graag verder. Laat je verrassen en je zult er geen spijt van krijgen.

Escobar 8 Escobar

Escobar Amsterdam | www.escobar.nu | Eerste Sweelinckstraat 10 | Ma – do 16.00 – 01.00, vrij & za 12.00 – 03.00, zo 12.00 – 01.00


Meer hotspots

Proef nu het nieuwe latin bistro menu bij Escobar Amsterdam!

Tropische hotspot in Amsterdam: The Birdhouse

Proef nu het nieuwe latin bistro menu bij Escobar Amsterdam!

Strandzuid Amsterdam is weer geopend en wij proefden het zomermenu