Avocado-lovers kennen de volgende struggle wel: je staat in de supermarkt en wilt een gezonde lunch met avocado maken, maar in het schap vind je stuk voor stuk keiharde avocado’s. Daar gaat je idee, want je hebt ook geen zin om dagenlang te wachten. Gelukkig bestaat er nu een handige hack waarmee dit voortaan verleden tijd is. 


Avocado rijp maken

Je leest het goed: er bestaat een truc waarmee je je avocado rijp kunt maken, en dat in slechts 10 minuten. Pak de avocado en wikkel hem in aluminiumfolie. Zet de oven op 100 graden en leg de avocado hier vervolgens 10 minuten in. Daarna laat je hem even afkoelen op kamertemperatuur, et voilà! Je kunt gaan genieten van je overheerlijke lunch.

Hoe het werkt

Net als andere fruitsoorten, zoals bananen en appels, bevat avocado een stofje dat etheen heet. Normaal gesproken stoot de avocado deze gas langzaam uit, waardoor de vrucht rijpt. Daarnaast rijpt het groente en fruit wat in de buurt ligt hierdoor ook sneller. Doordat je de avocado inwikkelt met aluminiumfolie, wordt het gas dat wordt uitgestoten teruggestuurd naar de bron. Daarbij komt nog eens dat groente en fruit sneller rijpt in een warme omgeving, waardoor het rijpingsproces in volle gang komt met deze truc. Eet smakelijk!