Iedereen heeft soms wel moeite met die avocado. Is hij overrijp en dus bruin van binnen, helemaal niet rijp en keihard óf juist perfect. Yes, deze drie struggles heeft iedereen wel. Naast deze drie struggles bestaat ook nog het verhaal van het schillen van deze overheerlijke vrucht. Dit hoeft echt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het lijkt tenminste moeilijker dan het daadwerkelijk is. Je moet alleen even goed weten welke stappen je moet volgen. Zo weet je tenminste zeker dat de avocado struggles voortaan verleden tijd zijn!

Zo zie ik of mijn avocado rijp is

Het enige wat je moet doen in de supermarkt, om er zeker van te zijn dat je een rijpe avocado hebt bemachtigd, is het pitje bovenop de vrucht er vanaf te halen.

Charles Deluvio

Zie je dat de avocado een mooie, heldere, lichtgroene kleur heeft dan weet je zeker dat hij rijp is. Nadat je dit hebt gecheckt is het altijd nog aan te raden om te voelen of de avocado ingedeukte plekken bevat. Zo ja, dan kan de kleur bovenop nog zo mooi zijn maar dan kun je hem alsnog beter laten liggen. Negen van de tien keer geeft het losmaken van het pitje al aan of je bent verzekerd van een rijpe avocado.

Dus, hij is goed wanneer hij een heldere lichtgroene kleur heeft en hij halfzacht aanvoelt.

Maar hoe snijd ik de avocado op de beste manier?

Dit is altijd een dingetje. Heb je een rijpe avocado, verpest je hem alsnog omdat je niet helemaal handig bent om deze mooie vrucht uit zijn schil te halen. Hetzelfde geldt voor de pit die je uit de vrucht moet halen. Gelukkig maken deze 5 simpele stappen het allemaal net iets gemakkelijker. Je avocado geluk kan niet meer op! Be sure and try it out!

Stap #1

Je snijdt de avocado over de lange zijde in tweeën.

Stap #2 

Neem een scherp mes (pas op en wees voorzichtig) en prik met de scherpe kant van je mes in de pit. Draai je mes, voorzichtig, een kwartslag. Je ziet dat de pit loslaat.

Stap #3

Snijd het vruchtvlees in met het mes. Dit kun je doen door hem over de korte kant of juist over de lange kant in plakjes te snijden.

Stap #4

Gebruik een lepel en schep de ingesneden vrucht uit de schil.

Stap #5

Leg hem op een bord, broodje, cracker of salade en duw hem in één richting.

Katja Grasinger

Zo, vijf belangrijke stappen verder en je kunt gaan genieten van een goed geschilde en rijpe avocado!

Bekijk ook

De avocado struggles zijn voortaan verleden tijd!

Verfrissende tuinerwtjes salade met avocado

De avocado struggles zijn voortaan verleden tijd!

Avocado-fans opgelet: 5 niet te missen avocado gerechten

De avocado struggles zijn voortaan verleden tijd!

Avocado-alert! De eerste avocado-winkel van Nederland is geopend