De avocado is de laatste jaren super populair geworden. Deze vrucht is niet alleen heel gezond, maar ook nog eens hartstikke lekker. Je kan er van alles mee maken en is geschikt voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Maar net als met alles, is te veel ook niet goed. Maar wanneer eet je dan te veel avocado’s? Wij zochten het voor je uit.


Zoveel avocado’s zijn goed voor je

Hoewel deze vrucht hartstikke gezond is, moet je het niet overdrijven. Er bestaat namelijk ook zoiets als te veel van het goede. Daarom raad diëtist Sonya Angelone van de Academy of Nutrtion en Dietics aan om maximaal een halve avocado per dag te eten. Dat komt dus neer op 3,5 avocado’s per week.

Vet

Avocado’s zitten boordevol vezels, vitamine E, kalium, foliumzuur en vetten. Deze vetten werken ontstekingsremmend, verlaagt je insulineniveau en zorgt er ook voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. In een avocado zitten ongeveer 250 calorieën en 21 gram vet. Hoewel dit wel gezonde vetten zijn, moet je deze wel optellen bij je dagelijkse vetquota.

Zoveel vet is gezond

Wanneer je 2.000 calorieën per dag eet, dan is het beste om niet meer dan 30 gram vet binnen te krijgen. Wanneer je een hele avocado eet, zit je dus al bijna op deze 30 gram en zal je je de rest van de dag moeten beperken. Nou zal het geen ramp zijn als je dit een dag doet, maar de avocadoliefhebbers die iedere dag een hele avocado naar binnen werken kunnen dit dus beter halveren.

Lees ook

Zoveel avocado’s mag je nou echt eten per week

10 manieren om je avocado toast te upgraden!

Zoveel avocado’s mag je nou echt eten per week

Food hack: zo wordt je keiharde avocado binnen 10 minuten eetbaar

Zoveel avocado’s mag je nou echt eten per week

Lekkere lunch: broodje halloumi met avocado en yoghurtspread