Er staat een drukke periode om de hoek, en je hebt geen idee meer wanneer je nou moet gaan sporten, of hoe je snel je gezonde maaltjes kunt maken. Je hebt natuurlijk genoeg anderen dingen te doen, maar je wilt eigenlijk je healthy lifestyle niet opgeven. In de meeste gevallen is het gewoon een kwestie van goed plannen. Hoe je dat precies moet doen kun je hier vinden.

Hoe houd ik een gezonde lifestyle vol tijdens een druk leven?


Maak sporten een prioriteit

Heb je een fulltime baan? Of volg je misschien een drukke studie? Dan is het logisch dat sporten niet je hoogste prioriteit is. Je bent al blij als je even niks kunt doen. Daar is dan ook helemaal niks mis mee, maar hoe langer je het gaat uitstellen, hoe moeilijker het wordt om jezelf weer te herpakken. Probeer een vast uur te kiezen voor je workout. Op deze manier zorg je ervoor dat sporten voorrang krijgt. En heb je nou niet genoeg tijd om helemaal naar de sportschool te gaan? Doe thuis je workout.

Wij bij Freshhh geven elke Donderdag een live workout! Deze kun je altijd terug kijken, of je noteert de donderdag avond in je agenda voor je vaste uurtje sporten per week!

De workout van Freshhh kun je hier terug vinden!

Sport kort, maar krachtig!

Geen tijd om na je werk of na school naar de sportschool te gaan? Dan kun je altijd thuis een goede workout doen! Je hoeft helemaal niet lang te sporten, maar het moet wel een krachtige training zijn. Kettlebells zijn daar het perfecte sport item voor. Je kunt hier een snelle en goede home-workout mee doen!

Waarom je kettlebells moet aanschaffen vertellen we je hier!

Mealpreppen

Je wilt toch gezond blijven eten tijdens zo’n druk leven. Maar hoe doe je dat nou als je helemaal geen tijd hebt om uren in de keuken te staan voor een gezonde maaltijd? Meal preppen, oftewel je maaltijden voorbereiden. Door je maaltijden van te voren te maken, en in te vriezen of in de koelkast te bewaren bespaar je een hoop tijd ’s avonds in de keuken. Ook is het handig voor een lunch. Je kunt hele lekkere recepten mealpreppen die je gewoon mee kunt nemen, of kunt bewaren!

De lekkerste gerechten voor het mealpreppen vind je hier!

Gezonde snacks

Eigenlijk is dit wel echt een must voor overdag. Een gezonde en voedzame snack voor tussendoor. Als je een gezonde snack in je tas hebt zitten, dan koop je ook niet snel een ongezonde in de winkel.

Hier vindt je een paar heerlijke gezonde repen voor tussendoor!

Download een app

Tegenwoordig is er bijna voor alles wel een app te downloaden. Van online voedingscoaches tot mindfull lessen en korte workouts. Wanneer je weinig tijd hebt, kunnen sommige apps je een handje helpen bij je healthy lifestyle!

Wij hebben voor jou  een paar goede apps gevonden!

Pak je rust!

Rust is heel belangrijk voor een gezonde levensstijl, helemaal als je het ook wilt volhouden. Als je uitgeput bent, ben je snel geïrriteerd en ben je niet de leukste om mee te zijn.

Wij vertellen je hier waarom en hoe je je rust moet nemen!


Lees ook:

Orthorexia: Wanneer Gezond eten een eetstoornis wordt Column

Waarom je gezonde dieet ervoor kan zorgen dat je vermoeid bent