Het ziet er altijd hartstikke leuk uit. Je bestelt een cappuccino bij je favoriete koffiezaakje en er is met het melkschuim een hartje in gemaakt. ‘Hoe doen ze dat toch?’ Wij hebben hier het antwoord op en het is super makkelijk! Zo maak je als een echte barista een hartje in je koffie.


Stap 1

Om te beginnen gaat dit niet lukken met een kant en klare cappuccino. Je zal zelf de melk bij de koffie moeten schenken om deze mooie vorm te krijgen. Begin dus met het zetten van een espresso.

Stap 2

Het is belangrijk dat de melk die gebruikt goed opgeschuimd is. Anders zal het magische effect nooit werken. Hiervoor kan je het beste volle melk gebruiken. Dit kan natuurlijk met een automatische melkopschuimer, maar dan moet je maar net mazzel hebben dat je schuim goed is om er een vorm mee te maken. De beste manier om je melk op te schuimen is ouderwets met de hand en een stoompijpje. Doe je het toch met een automatische melkopschuimer? Zorg dan dan je melkschuim één mooi geheel is. Misschien moet je je melkopschuimer wat eerder stop zetten of langer aan laten staan. Dit is even testen.

Stap 3

Schenk de melkschuim langzaam in het midden van de espresso. Begin hoog met schenken en werk geleidelijk naar beneden. Zodra je met het kannetje het koffiekopje bereikt begin je het kannetje lichtjes heen en weer te bewegen. Je zal zien dat je dan de vorm van een appel krijgt. Om een hartje te krijgen trek je op het laatst een streep met de melk door de appel heen. Op deze manier zal de appel veranderen in een hartje.

Je hartje zal waarschijnlijk niet in 1 keer perfect zijn, maar een paar keer doen en je hebt het perfecte hartje in je koffie. Met een beetje oefenen maak jij straks latte art als een echte barista!

Lees ook

Zo maak je een hartje in je koffie

Newsflash: Koffie drinkers leven een stuk langer!

Zo maak je een hartje in je koffie

Vegan Thai IJskoffie: super gemakkelijk om thuis te maken!

Zo maak je een hartje in je koffie

5 gezonde koffies die je een flinke boost geven in de ochtend!