Je jaar gezond beginnen is een voornemen die vele van ons zullen maken. Gezond eten en sporten is daar een onderdeel van. In 2017 waren er verschillende sporttrends, en zo ook in 2018. Sommige zullen blijven, maar er zullen ook nieuwe sporttrends ontstaan. Bekijk deze nieuwe sporttrends van 2018 en misschien komen ze wel van pas!


Movement Culture

Zoals ‘Holistic movement’ waar we al eerder over schreven! Ido Portal begon met zijn movement culture en poogt daarmee te laten zien dat je je niet hoeft te binden aan één sport, de kunst van bewegen zit ’m in de afwisseling! Afwisseling in kracht, flexibiliteit, martial arts, en nog veel en veel meer! Tel daar een scheut gezonde voeding, esthetisch verantwoorde bewegingen, performance en beeldende kunst bij op en je hebt een culture. Ook onze jongens van Holistic movement houden zich hier mee bezig. Lees hier wat zij precies doen!

Jumping fitness

Springen op trampolines? YES! Deè manier om zoveel mogelijk kcal te verbranden! We schreven er al eerder een artikel over (én deelde een tof filmpje). Zeker een sport om uit te testen dit nieuwe jaar!

HIIT-Trainingen

HIIT-trainingen, of te wel, High Intensity Interval Training, is al een langere tijd niet meer weg te denken uit de sport wereld. HIIT bestaat uit korte intervallen en dat maakt het zeer effectief.

Yoga

Sinds 2008 staat yoga pas echt in de top van de sporttrends. Je houdt er van of je houdt er niet van. Wel zijn er verschillende soorten yoga, zoals Yin yoga, Hatha yoga, Mindful yoga of Bikram yoga. De een is wat meer ‘zweverig’ dan de ander.

Krachttraining

Krachttraining is en blijft populair. Een sterker lichaam helpt je vooruit in je dagelijkse leven en daardoor maken hier steeds meer mensen gebruik van. Vroeger werd het meer gezien als iets voor mannen, maar tegenwoordig is het ook steeds populairder bij vrouwen, en dit zal alleen maar blijven groeien in 2018!

Draagbare gadgets

Sport horloges die bijhouden hoeveel stappen je hebt gezet, telefoons die kunnen berekenen hoe hard of ver je loopt. Het wordt alleen maar meer met de sport gadgets. Deze gadgets zijn handig voor een gezonder en fitter leven. Ook in 2018 zullen er meer gadgets komen die je kunnen helpen bij een gezonder leven.

Sup Yoga

Wij hebben het al eens mogen proberen, en dit was super leuk! Misschien denk je huh? Yoga op een board op het water? Dan val je toch meteen om? Dan moet je weten dat een SUP board breder is dan die je gebruikt met surfen. Zo breed dat je met een gerust hard kunt yoga-en zonder meteen kopje onder te gaan! Sup yoga is zeker het proberen waard in 2018.


Lees ook:

Deze 3 sporttrends uit 2017 zijn er om te blijven!

5 dingen die je home workout naar een next level brengen!

Een betere nachtrust door de REM Cycle workout