Vegetarisch restaurant ‘Golden Temple’, benoemd naar de beroemde Sikh tempel in Amritsar in het noorden van India, vind je in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Bij de tempel in Amritsar wordt een van de grootste keukens ter wereld gerund, er komen namelijk dagelijks 100.000 bezoekers om te genieten van een gratis vegetarische maaltijd.

De Sikh tempel staat symbool voor het feit dat iedereen hier, met welke religie dan ook, altijd welkom is.

In de keuken van de Golden Temple in Amsterdam wordt niet gekookt met vlees, vis of eieren, maar alleen met groenten, fruit, granen en bonen. Af en toe wordt er gebruik gemaakt van melkproducten voor de lacto-vegetarische recepten.

boven tafelmetkan outside_small

Dineren met een grote groep

De bovenste verdieping van het restaurant leent zich perfect voor het lunchen of dineren met een grote groep. Hier kunnen namelijk zo’n 30 personen genieten van de vegetarische gerechten uit de Indiaanse keuken. Door de indeling van de tafels, ontstaat een mooie interactie met de bezoekers van het restaurant. Stoelen staan knus bij elkaar, en er is zelfs de mogelijkheid om op de eerste verdieping van het restaurant plaats te nemen op de knusse kussentjes.

Schilderingen Marileen Arbouw

In 2012 werd besloten dat het restaurant klaar was voor een nieuwe look. Marileen Arbouw werd uitgenodigd om te komen schilderen. Een heel mooi verhaal. Want waar het plan was ‘Een paar dagen schilderen’, werd het een project van vele weekenden over de volgende twee jaar. Op gevoel, zonder uitgedacht beeld of idee. Tijdens een bezoek aan de Golden Temple zul jij je dus in ieder geval niet vervelen, je kijkt er je ogen uit.

De kaart

Denk aan “Guacamole & cheese nachos”, “Japanese Avocado & Nori Tempure” en “South East Asian Coconut Curry”. Klinkt goed toch? Well, het smaakt nog beter. Het menu bevat voorgerechten, maaltijd salades, hoofdgerechten, pizza en vele extra’s. Bekijk de volledige kaart op de website van Golden Temple.

gerecht2 gerecht3 gerecht1
Golden Temple Vegetarisch Restaurant
Utrechtsestraat 126, 1017 VT Amsterdam
Elke dag geopend vanaf 17.00
www.restaurantgoldentemple.com

Bezoek ook

In hartje Amsterdam: Vegetarisch Restaurant Golden Temple

Onze keuze van de kaart kickoff: Restaurant Brooks, Amsterdam

In hartje Amsterdam: Vegetarisch Restaurant Golden Temple

Dit zijn de lekkerste healthy hotspots in Utrecht!