Tweedehands shoppen is helemaal hot. Niet alleen is het duurzaam om je spullen bij kringloopwinkels te halen, vaak is het ook beter voor de portemonnee. Daarbij is het gewoon leuk om kringloopwinkels af te struinen, omdat je vaak items vindt die niet overal (meer) te koop zijn. Lees hier wat de leukste kringloopwinkels van Nederland zijn om af te struinen tijdens een herfstdag.


1. De Lokatie, Amsterdam

In De Lokatie in Amsterdam vindt je alles wat je nodig hebt voor een laag prijsje. De grote kringloopwinkel staat bekend om tweedehands artikelen voor weinig geld. Zo kan je er kleding vinden, maar ook allerlei hebbedingetjes voor in de keuken. Ook bijzonder: deze kringloopwinkel biedt werkplekken voor mensen die het soms wat moeilijker hebben op de arbeidsmarkt.

2. OKER Vintage Interior, Eindhoven

 Op het voormalige Campina terrein in Eindhoven is nu OKER Vintage Interior te vinden. Gespecialiseerd in vintage design en hippe interieuritems, kan je hier zeker slagen als je op zoek bent naar bijzondere items voor in je woning (dus ook je keuken!).

3. Piekfijn, Rotterdam

Of je nu op zoek bent naar vintage kleding, een nieuwe oude koelkast of een nieuwe fiets: Piekfijn heeft het allemaal. De krinloopwinkelketen heeft behalve in Rotterdam, vestigingen door het hele land. Grote kans dat er dus ook eentje bij jou in de buurt zit.

4. Kringloop vintage, Leiden

Als je struint door kringloop vintage Leiden, weet je nooit wat je vindt. Hier verkopen ze allerlei prachtige vintage items: van meubels tot aan het mooiste serviesgoed. Voor hetzelfde geld vind je een uniek pareltje, dus de winkel is zeker een bezoekje waard als je in Leiden bent.

5. Sebastian Den Helder, Middelburg

Ondanks dat de naam zou suggereren, ligt de kringloopwinkel in Middelburg. Hier zijn kleding, schoenen en accessoires uit je jaren 50 tot aan de jaren 90 te vinden. Ook heeft de winkel een verassend aanbod van designeritems. Van Yves Saint Laurent tot aan Christian Dior: de grootste designermerken die je kunt bedenken, zijn er te vinden.

6. Verroest, Groningen

Op zoek naar industriële vintage items? Dan ben je bij Verroest in Groningen aan het goede adres. Hier vindt je tweedehands meubels en accessoires. De kringloopwinkel ligt in een oude voormalige opslagruimte, dus is zeker de moeite waard om een keertje te checken. 

Lees ook

Sustainable shoppen: de leukste kringloopwinkels in Nederland om een dagje af te struinen

7 stappen om weer blij te worden van je eigen kledingkast

Sustainable shoppen: de leukste kringloopwinkels in Nederland om een dagje af te struinen

Met behulp van deze kookboeken word jij een betere kok

Sustainable shoppen: de leukste kringloopwinkels in Nederland om een dagje af te struinen

Dit zijn de voordelen van rozenwater voor je gezicht