Waarschijnlijk hangt jouw kledingkast ook vol met kleding die je niet draagt of die je niet leuk meer vindt. Een overvolle kledingkast geeft enorm veel onrust in je hoofd. Je hebt geen overzicht meer waardoor je niet meer kunt zien wat je allemaal hebt en daardoor sta je vaak voor je kast en weet je weer eens niet wat je aan moet trekken. Komt dit je allemaal bekend voor? Dan is het tijd om je kledingkast eens onderste boven te gooien met deze 7 tips!


Alles eruit!

Gooi al je kleding uit je kast. Ja, echt alles! Door dit te doen begin je met een goed overzicht van wat je allemaal hebt. En waarschijnlijk kom je ook nog eens kledingstukken tegen die je nog nooit hebt gedragen, of waarvan je vergeten was dat je die nog had!

Scheiden

Door je kleding te scheiden en op seizoen te leggen krijgĀ  je veel meer overzicht. In de winter kun je je zomerjurkjes opbergen en je winterkleding mag vooraan. Als alles door elkaar hangt heb je al snel geen overzicht meer en weet je niet wat je aan moet trekken.

Weggooien, doneren, maken of houden

Pas alle kledingstukken die je hebt en beslis dan wat je er mee doet. Gooi je het weg, ga je het doneren, maak je er iets anders van of houd je het? Zijn er kleding stukken kapot, verkleurd, te klein of verouderd? Doe ze dan weg, je gaat ze toch niet meer aantrekken. Maak ook een stapel met kleding die je wilt vermaken. Misschien is er een knoop van een blousje af of wil je een broek kort knippen. Zo kun je weer opnieuw plezier hebben van iets ouds. We hebben ook allemaal wel items in de kast hangen die je nooit meer aan gaat trekken, maar die te mooi zijn om weg te gooien, deze kleding kun je verkopen of doneren. De kleding die je graag draagt of voor speciale gelegenheden wilt houden kun je weer mooi terug in je kast hangen.

Op kleur

Organiseer je kleding op kleur. Zo kun je heel makkelijk zien welke kleuren combinaties je kan maken die je misschien zelf niet zo snel zou kiezen.

Nieuwe combinaties

Probeer eens nieuwe combinaties te maken met kleding die je hebt. Hier moet je misschien wel even een (mid)dagje voor uittrekken. Maar zo heb je wel de tijd om alle soorten combinaties, die je misschien niet zo snel zou maken, te proberen. Zo ontdek je misschien toch wel een leuke combo.

Tip: Op Pinterest staan altijd mega veel leuke looks, die je nieuwe inspiratie kunnen geven!

Maak een apart rekje

Maak een apart rekje of gedeelte in je kast met al je favo items. Zorg er wel voor dat je een shirtje met meerder broeken kan combineren en dat je schoenen ook bij meerdere outfits passen. Probeer er rekening mee te houden dat je zoveel mogelijk kan combineren binnen je rekje.

Shoplist

Maak na het opruimen van je kast een mooie shoplist. Hierop staan alleen de items die je echt nog nodig hebt (zoals een paar goede basics) voor jouw perfecte garderobe. Zo voorkom je dat je ineens naar de winkels rent en onnodige items gaat kopen, dit is zonde (uhm.. geld verspilling?) niet duurzaam en gewoon een beetje overbodig. Weet je wat je wilt kopen? Schaf het voordelig aan met deze Ulla Popken kortingscode.


Lees ook:

Waarom je rommelige keuken zorgt dat je niet afvalt!

Een rommelige of saaie werkplek? Beide blijken slecht voor je brein!

We zouden de Linnen tas eigenlijk veel vaker moeten wassen!