De groene vrucht is ontzettend populair in ons landje, zeker onder alle foodies en mensen die bezig zijn een healthy lifestyle. Het is ook niet zo gek want ze zijn hartstikke gezond en ook nog eens super lekker. Toch mijden een boel mensen deze groene monsters ook, waarom? Er zitten veel calorieën en ook nog eens heel veel vetten in. Natuurlijk zijn het wel de natuurlijke en gezonde vetten, maar toch.. om je vet inname iets te minderen zijn daarom de ‘light avocado’s’ op de markt gebracht.

Light avocado’s

De normale avocado bevat ongeveer 250 kcal en 23 gram vet per stuk. Dat zijn behoorlijke getallen. Het Spaanse merk Isla Bonita speelde hierop in en bracht een ‘light versie’ – waar maar liefst 30% minder vet in zit – op de markt. Maar hoe zit dat dan? Hoe kan een vrucht ineens 30% minder vet en ook nog eens minder calorieën bevatten? Door de vrucht onder specifieke omstandigheden te laten groeien ontstaan er caloriearme varianten.

De light avocado’s blijken daarnaast ook nog een sappiger en milder te smaken dan de normale avocado’s én ze zijn sneller rijp, waardoor ze sneller geteeld en verscheept kunnen worden.

Of deze nieuwe avocado het ideale alternatief voor een gewone is, weten we nog niet. Meer informatie over de manier van telen hebben we namelijk niet. De ‘light avocado’ is daarnaast ooknog niet in ons kikkerlandje te verkrijgen, dus we hebbe hem nog niet voor je kunnen testen. Mocht jijzelf binnenkort een tripje naar Spanje maken én de avocado tegen komen? Proef hem dan maar even voor ons en laat ons weten wat je er van vind.


Lees ook:

Avocado’s? Slecht voor het milieu?

Heeft die avocado misschien iets te maken met je darmproblemen?

Nu je dit weet, gooi je nooit meer een avocado pit weg!