Op zoek naar een leuke nieuwe sport of een toffe eenmalige uitdaging? Bekijk deze gave, nog vrij onbekende sporten om deze zomer uit te proberen!


Bossaball

Bossaball is een dynamische sport die voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Klinkt dat niet super tof?! Er zijn op dit moment meerdere clubs in Nederland waar je in verschillende leeftijdsgroepen Bossaball kunt spelen.

Er is een scheidsrechter die de regels handhaaft. Ook verzorgt hij de muzikale begeleiding met behulp van een fluitje, microfoon, percussie en een DJ set. Je speelt dus op muziek!

Kijk het filmpje hieronder hoe de sport werkt!

Tai Chi

Tai Chi is een Chinese vechtkunst. Maar laat dit je niet van de wijs brengen, het wordt vaak gezien als bewegende meditatie. Er bestaan snelle en langzame varianten, waardoor je op een vloeiende en gebalanceerde manier beweegt.

De sport houd zich bezig met lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht en snelheid. Door het beoefenen ervan worden je gewrichten soepeler, verbetert je bloedsomloop en geeft het rust. Het wordt dus beoefening voor ontspanning, gezondheid en zelfverdediging.

360 ball

Dit is een variant op tennis! Je speelt in een kooi met een trampoline in het midden en vier tennissers. Je slaat de bal op de trampoline en probeert om beurten de bal te raken. Het is lastig uit te leggen, daarom kun je beter het filmpje hieronder bekijken!

Momenteel zijn er nog geen locaties in Nederland om 360 ball te beoefenen. Nog even wachten dus!

SUP Yoga

Houd je van suppen? Houd je van yoga? Dan is SUP Yoga echt iets voor jou! Doordat een SUP plank vrij breed is, is er ruimte om yoga oefeningen te doen. Peddel/sup naar een rustig stukje water en wordt tijdens je oefeningen één met de natuur. Balans, evenwicht en focus zijn heel belangrijk. Je gebruikt je hele lichaam, het is een total body workout!

Er zijn meerdere locaties in Nederland waar je SUP Yoga kunt beoefenen. Je kunt zelfs een complete workshop volgen! Het filmpje hieronder laat een indoor SUP yoga les zien.

Ook kun je SUP yoga op Bali doen! Lees er hier alles over.

Floatfit

Floatfit is een HIIT-training (High Intensity Interval Training). Je doet oefeningen op een drijvende aquabase waarmee je alle spieren in je lijf versterkt. Het is vrij nieuw en daarom nog niet op veel plekken te doen. Tot nu toe sowieso bij zwembad De Peppel in Ede, zwembad Charlois in Rotterdam en zwembad De Hoorn in Alphen.

Lees in dit artikel meer over float fitness

Kijk het filmpje hieronder om te zien hoe het werkt! Wij zijn fan!

Krav Maga

Krav Maga is een vecht- en zelfverdedigingssysteem. Het doel is om fysiek letsel te voorkomen en het wegkomen uit een bedreigende situatie. Je test en oefent je instinctieve reflexen. Een training bestaat uit intensieve oefeningen waarbij gebruikt gemaakt wordt van stoot- en trapkussens. Je leert bedreigende omstandigheden in te schatten en bewustwording van je omgeving!

Flyboarden

Dit heb je vast wel eens gezien! Flyboarden is een extreme watersport waarbij je op een flyboard onder en boven het water vliegt. Je zwemt als een dolfijn en je kan wel tot 13 meter boven het water uitvliegen! Je kunt op meerdere locaties in Nederland flyboarden, zeker waard om een keer te proberen!