We hebben je al eerder uitgebreid verteld over zondigen en dat dat juist heel goed voor je is. Vandaag is er weer een nieuwe theorie die we met je gaan bespreken. Door pizza te eten val je juist af! Cheat dagen helpen je gezond te eten op een langere termijn. Dit blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in het Jounal of Consumer Psychology. 


PIZZA!

Stel je voor, je ontbijt met pizza, je luncht met pizza en je avond eten is ook nog eens pizza. En dat ook nog een zonder aan te komen? Nee oké, we overdrijven een beetje! Maar je leest het wel goed. Door af en toe een slice pizza te eten schijn je dus af te vallen. Dit komt eigenlijk door het zondigen! Er is een onderzoek naar gedaan en daar uit blijkt dat dus echt wel te helpen. Dus, wees niet bang en pak af en toe een stukje pizza.

Onderzoek

Deelnemers die meededen aan het onderzoek werden op een dieet gezet dat was beperkt tot 44.000 kilojoules per week. De helft van de deelnemers mocht op zondag alles eten wat ze wilden eten. Na twee weken was de gemiddelde body mass index bij beide groepen verminderd. Er was geen groot verschil in lichaamsgewicht tussen beide groepen, alleen waren de zondag snaaiers een stuk gelukkiger en meer gemotiveerd om de rest van de week aan hun doelstellingen te werken. De reden is eigenlijk heel simpel. Af en toe jezelf met wat lekker verwennen (PIZZAA!) maakt je dieet een stuk makkelijker. Het gaat zeker ook om een stuk zelfbeheersing. Veel mensen pakken één keer iets lekker en kunnen dan niet meer stoppen. Het is dus niet voor iedereen weggelegd, maar als je het kunt is het een goede manier van diëten.

Plannen

Het is handig om tijdens je dieet te plannen wanneer je jezelf een dag geeft om lekkere dingen te eten. Spreek je geen dag af? Dan is de snap naar wat lekkers makkelijker. Door met jezelf af spraken te maken en jezelf er aan te houden zal het dus een stuk makkelijker gaan. Je hoeft dus niet alle snacks af te zweren. Ga je gang en geniet eens een keer van dat lekkere stukje pizza. Zondigen is prima!


Lees ook:

10 cheats die vegan zijn, waar jij het nog niet van wist!

Vanaf nu laat ook jij zonder moeite dat heerlijke stuk taart staan!

Dit wil je absoluut níet meer bestellen bij je favoriete fastfood keten!